ékszerek, grafikák, textilek a főszerepben

2018.11.04. 07:00

Friss Termés idén is – Iparművészeti szalonbemutató és vásár lesz Fehérvárcsurgón

November végén igazi csemegét kínál a Károlyi-kastély a míves, egyedi tárgyak kedvelőinek.

Bokros Judit

Tavaly rendezték meg először a Friss Termés iparművészeti szalonbemutató és vásárt. Az esemény különlegessége volt, hogy a kiállító művészek a Károlyi-kastély belső tereiben alakítottak ki hangulatos enteriőröket, amelyekben elhelyezték saját alkotásaikat.

Amint azt a szervezőtől, Király Fanni ötvösművésztől megtudtuk: idén, a november 23-25-ei hétvégén újra lesz Friss termés. Ekkor a látogatók múzeumi minőségű iparművészeti tárgyakkal ismerkedhetnek meg, s lesznek kapcsolódó programok is. A megnyitót 23-án, pénteken 17 órakor tartják, 19 órától pedig gyertyafényes koncert keretében lép föl a Venti Chiavi Guitar Trió.

A kastély termei három napon át alkalmi enteriőrökké alakulnak, amelyekben egyebek mellett ékszerek, grafikák, textilek kapnak helyet. A résztvevő művészek saját területük kiemelkedő alkotói. Király Fanni mellett ott lesz például az illusztrációiról is ismert Rofusz Kinga, vagy a csodaszép ékszereket készítő Gera Noémi. A művészek a hétvégén több alkalommal tartanak beavató tárlatvezetést a design tárgyak rejtelmeibe és az alkotók titkaiba.

A Friss termés szalon és vásár 25-én 17 órakor zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában