Nem félünk a farkastól!

2019.11.24. 07:15

Francia középkori mesékből készült a zenés mesejáték Mezőszilason

A csalitosban egymást érték a csalafintaságok! A lurkók is vevők voltak rájuk!

Szanyi-Nagy Judit

Na, vajon hol a farkas? Mi történt a rókával? Megmenekül a nyuszi? – Összesúgva találgattak gyermekek, felnőttek Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Mielőtt arra gondolnának, hogy ezek a mezőszilasi gyermekek csak rosszalkodni tudnak, gyorsan lejegyezzük: a Bu­dapestről Dél-Fejérbe érkezett Óperenciás Bábszínház hozta el Csalafintaságok a csalitosban című mesejátékát, ott történt a sok ravaszság. Hol bábokkal, hol élő szereplőkkel mutatták be a gyermekseregnek – és felnőtt kísérőiknek – Nyúlcsi Julcsi, a Fortélyos mester, a jó kedélyű parasztember vagy éppen Lompos, a farkas kalandjait. Utóbbi annyira rémisztő volt, hogy akadt kisgyermek, akit meg kellett győzni: nem félünk a farkastól!

Na, vajon hol a farkas? Mi történt a rókával? Megmenekül a nyuszi? – Összesúgva találgattak gyermekek, felnőttek
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Miután a református templom külseje megújult, a presbitériummal úgy döntöttünk, ennek örömére különféle eseményeket szervezünk a következő hetekben egészen advent utolsó vasárnapjáig. Két jótékonysági koncertünk már volt, és továbbiak is lesznek még, beteg gyermekek megsegítésére, az igari gyülekezet támogatásával – tájékoztatott Nagy Judit lelkipásztor a szervező Mezőszilasi Református Egyházközség képviseletében.

Ezúttal a gyermekeknek kedveztek, melyet egy kreatív délutáni program és egy rajzfilmvetítés követ a jövő hét folyamán. Az előadást szeretetvendégséggel koronázták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában