A szög és a képaláírás maradt

2019.01.15. 13:58

Festményt loptak a művelődési házból

A hétvégén lába kélt Kopiás Gabriella egyik festményének, amely A Szabadművelődés Házában szerepelt egy kiállításon.

Bokros Judit

A Bouquet című festmény Kopiás Gabriellától Fotó: a művelődési ház

A közösségi médiában bukkantunk rá kedden a megosztott felhívásra, amely szerint ellopott festmény kerestetik. A Szabadművelődés Háza profilján tette közzé, hogy eltűnt a náluk jelenleg időszakos kiállításon szereplő Kopiás Gabriella egyik munkája. A Bouquet című festmény 30x40 centiméteres (kerettel együtt), akvarellel készült, csendéletet ábrázol és 60 ezer forint az értéke. Az alkotó fuvolaművész, de festéssel is foglalkozik, fehérvári tárlata december 7-én nyílt meg.

A Bouquet című festmény Kopiás Gabriellától
Fotó: a művelődési ház

A művelődési ház igazgatójától, Kiss Dorottyától megtudtuk: még sosem fordult elő náluk hasonló eset, pedig már rengeteg kiállítást szerveztek. A körülményekről annyit tudni, hogy a kép szombaton délután még megvolt, vasárnap délután azonban, amikor maga a művész vitt látogatót a tárlatra, már csak hűlt helyét találták. A szög és a képaláírás maradt csupán a festmény helyén.

Az igazgató szerint jelentős érdeklődés mutatkozott a kiállítás iránt, a festmény pedig olyan méretű, hogy akár egy szatyorban is kicsempészhette valaki. A házban nincs kamerarendszer, csak portaszolgálat működik, a portásnak azonban nem tűnt föl semmi rendkívüli. A képeket ezúttal nem biztosították, mert azt a nagyobb értékű műtárgyak esetében teszik meg – tette hozzá Kiss Dorottya.

A rendőrségen egyelőre nem tettek feljelentést. Ha a festmény a kiállítás zárásáig, január végéig nem lesz meg, akkor kártalanítják a művészt, tehát a ház kifizeti a 60 ezer forintot Kopiás Gabriellának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában