Karácsony

2018.12.24. 07:00

Fényesség városban és faluban – Adventi körkép a megyében

Advent utolsó hétvégéjén megyeszerte tartottak gyertyagyújtással, ünnepi várakozással egybekötött rendezvényeket. Ezekből szemezgettünk, a teljesség igénye nélkül.

B. Kiss László / Szanyi-Nagy Judit / Palocsai Jenő

Ők elevenítették föl a kisded születésének történetét

Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

Fiatalok járják esténként a falut

Iszkaszentgyörgy Negyedik éve járja karácsony előtt, napokon keresztül a szentgyörgyi portákat egy csapat helyi fiatal, akik új életet leheltek a betlehemezés szokásába. Még az iszkaszentgyörgyi kastélyiskola tanulóiként voltak először betlehemezni, akkor tanáruk, Bittmann Lászlóné buzdítására. Azóta sok idő telt el, többségük már elmúlt húszéves. Négy éve azonban újra elkezdték járni a falut, akkor már önszorgalomból. S a betlehemezés annyira megtetszett nekik is, meg az – előzetes egyeztetés után – fölkeresett családoknak is, hogy az idén már csaknem két tucat otthonba látogatnak el.

Ők elevenítették föl a kisded születésének történetét
Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

Fellobbant a negyedik

Székesfehérváron a Városház téren felállított adventi színpadon tegnap este hatkor Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyéspüspök meggyújtották a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját. Az Alba Regia Vegyeskar teret betöltő éneke után állt a színpadra a vallási és a városvezető, hogy lezárják a négy héten át tartó várakozást és ünnepi műsorfolyamot. A püspök atya elcsendesedést, a meghitt karácsonyi ünnep fontosságát hangsúlyozta. Cser-Palkovics András megköszönte minden fellépőnek, legyen az óvodás vagy felnőtt, a heteken át tartó színvonalas műsorokat. A lebonyolításban részt vevőknek a sok munkáért, a város népének az érdeklődésért mondott köszönetet. Zárásképpen mindkét vezető áldott boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.

Az Alba Regia Vegyeskar Kneifel Imre vezényletével kápráztatta el
közönségét a negyedik adventi vasárnapon
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Mindenki elámult

Az eredetileg Kisné Pölöskei Anita alapötletéből indult műsor nagy sikert aratott Szabadhídvégen: még a kultúrotthon ablakain át is leskelődtek, annyira megtelt a közösségi épület. Miközben odakint a vásári forgatagban lehetett elveszni, bent a többi között Pap László polgármester és Balogh Márk Dávid lelkész köszöntötte a karácsonyváró tömeget. A műsor fénypontja kétségkívül a szabadhídvégi gyermekek angyal-tündértánca volt: a terem sötétbe borult, s egyedül csak a Fülöpné Erzsébet által varrt, fényfüzért tartalmazó ruhák világítottak. Pedig a kultúrotthon díszítése is emlékezetesre sikeredett: mint Peládyné Jámbor Krisztinától megtudtuk, ez a lajoskomáromi Tokics Krisztina és a helyiek keze munkáját dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában