Korszerűsítés

2018.02.22. 07:00

Felújítják a sárszentmihályi iskola tornatermét

Az általános iskola 33 millió forint támogatást nyert az emberi erőforrás fejlesztési operatív program pályázatán, amely az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztését szolgálja.

V. Varga József

Mihályon csak úgy mondják: megújul a tornatermük. Amint Kovácsné Simon Krisztinától, a Zichy Jenő Általános Iskola igazgatójától megtudtuk: a székesfehérvári tankerület közreműködésével támogatást nyert projekt során az üvegtégla falat energiatakarékos üvegfelülettel váltják ki, megoldják a teljes nyílászárócserét, megújul a sportpadló és korszerűsítik a fűtést is. A munkálatok várhatóan a nyáron kezdődhetnek. A Menő menza (Mm) pályázaton 20 millió forint ütötte a markukat.

Az elnevezés tulajdonképpen a teljes naptári évet felölelő programsorozatot takarja, amellyel az egészséges étkezést és életstílust népszerűsítik a nebulók körében.

Szemléletformálás

Az iskola a Sárszentmihály Gyermekeiért Alapítvány pályázata nyomán jutott a forráshoz. A többi között szóba kerülnek majd a helyes és helytelen táplálkozási szokásaink, ismeretfejlesztő foglalkozásokat tartanak, bizonyos értelemben szemléletet formálnak. Az Mm-projekt egy szelete most pénteken lesz tetten érhető az iskolában. Délelőtt ismeretterjesztő és szemléletformáló előadásokat tartanak, délután pedig egyrészt az egészséges fogyásról, másrészt a vegetáriánus étrend kapcsán hangzanak el beszámolók. A dietetikus általi szaktanácsadás ételkóstoltatással zárul, melyre az érdeklődő szülőket is várják.

Kovácsné Simon Krisztina igazgató (b) és Zelenákné Barka Krisztina igazgatóhelyettes Fotók: VV

Kirándulások

A projekt során az oktató-nevelő tevékenységet (technika, életvitel) szolgáló tankonyhát is kialakítanak, melyet a szakköri foglalkozásokon is hasznosítani tudnak. A tavaszi és őszi budapesti kiránduláson a diákok több csoportban a Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeumával ismerkednek majd. A sárszentmihályi intézmény 2015 óta ökoiskola. A 7. osztályosok a határon túlra készülnek: Szlovákiában, Rákóczi nyomában járva a Szepesség gyöngyszemeit, irodalmi és történelmi emlékhelyeit keresik fel. Tavaly nagy népszerűségnek örvendett az Erzsébet-tábor, az alsósok és a felsősök külön turnusban egy-egy hetet töltöttek ott. Az idén is pályáznak a nyári táborra.

Mozogni öröm –hát még zumbázni!

Aktív szereplők

Az intézmény diákjai a település közösségi életének is aktív szereplői, legyen szó versmondásról vagy az énekkar fellépéséről. Az iskola egészségvédelmi napján az interaktív előadás az egészséges életmódra való nevelést szolgálta, nagy sikere volt a mozgást népszerűsítő sportfoglalkozásnak, a zumbának és a dzsúdóbemutatónak. Játékok, rejtvények sorjáztak, a közösen elkészített gyümölcssaláta mind elfogyott. Szó esett a dohányzás ártalmairól, a bűnmegelőzésről, a drogprevencióról és sok minden másról.

A nagyobbak A Pál utcai fiúk zenés darabot nézték meg a Vörösmarty Színházban, a kicsik a Mese a látóhegyről című előadásra készülnek a Pelikánba. A diákok húshagyókedden Mohára kirándultak, márciusban jön az Okosan a hitelekkel! című témahetük, majd áprilisban a digitális témahét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában