Nem puskázzák el a lehetőséget

2019.07.12. 07:30

Fejérben indultak, de országossá nőtték ki magukat a jótékonysági vadászatok

Közös nyilatkozat aláírásával vált országossá a jótékony kezdeményezés, amely az elmúlt hat évben 10 milliót adományozott a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályának.

Sági Zoltán

A szándéknyilatkozat aláírása a karmelita kolostorban

A dokumentumot kedden, Budapesten írta alá az alakuló védnöki testület: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, ezúttal az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöki minőségében, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár és Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára – valamint Fejes László helybéli cégtulajdonos, vállalkozó és ötletgazda.

Fejes László 2013. december 27-én rendezte meg a megye első jótékonysági vadászatát, amelyen akkor 45 vadász vett részt, és összesen 700 ezer forint gyűlt össze a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermek­osztálya számára. A vállalkozó korábban magánemberként és egyes vállalkozásain keresztül is támogatta már a gyermekosztályt, a kezdeményezéssel csupán, mint elmondta, szeretett volna még több pénzt juttatni az osztály részére. A jótékonysági vadászat 2018 decemberében már 167 vadászt vonzott az ország 12 megyéjéből, az adományok összesített értéke pedig addigra meghaladta a 10 millió Ft-ot. Ebből az összegből a 6 év során 10 különböző orvosi eszközt vásároltak a gyermekosztály számára, köztük infúziós pumpát, pulzoximétert, intenzív gyermekágyat, lélegeztető gépet és 2 speciális diagnosztikai eszközt, amivel a légzőszervi megbetegedéseket lehet diagnosztizálni, kezelni.

A szándéknyilatkozat aláírása a karmelita kolostorban
Fotó: Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft.

A rendezvény mára kinőtte a megyét, elérkezett az idő szintet ugrani. A vállalkozó az országos rendezvény lebonyolításához szükséges nonprofit szervezeti keretek létrehozásával, továbbá a rangos védnöki testület támogatásával immár nagy tervekkel tekint a jövőbe.

2019-től évente nem egy, de az ország 19 megyéjében, 19 helyszínen rendeznek majd ilyen vadászatot. A befolyó összegekből pedig 19 megyei kórház gyermekosztálya részesül. Az alapítói szándék a hagyományteremtés, de az sem baj, ha az a jelenlegi határokon túlterjeszkedik. Fejes László 2020-ra Kárpát-medencei rendezvénnyé kívánja szélesíteni a jótékonysági vadászatot, 2021-re pedig, amikor Magyarország ad otthont a vadászati világkiállításnak, Hungarikumként kívánja prezentálni a mozgalmat a nemzetközi vadászpublikum előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában