Csak még egyszer előre

2017.10.17. 07:30

Fehérvár első történelemfilmje a diákoknál

A Burján Zsigmond rendezte Csak még egyszer előre című történelmi film a fehérvári 17. Gyalogezred és azok itthon hagyott hozzátartozóinak sorsáról szól.

Nagy Zoltán Péter

A Csak még egyszer előre című film vetítése a Rákócziban

A székesfehérvári filmet országszerte vetítik, de tegnap első alkalommal mutatták be nyolcadikos diákoknak a fehérvári Rákóczi általános iskolában. A puding próbája jól sikerült, hiszen a diákok a film végén megtapsolták a produkciót. Berkes Alexa határozottan kijelentette: e film alapján könnyebb megérteni, mi is történt a fehérvári gyalogezreddel a Doberdó-fennsíkon, többet tudtunk meg, mint történelem órán. A film szünetében Borsos Brendon nyolcadikos diák elmondta, hogy tiszteletreméltó, ahogy a magyar katonák emberek akartak maradni a legvadabb fronton is.

A Csak még egyszer előre című film vetítése a Rákócziban

A felnőtteknek nehéznek tűnő film mondandóját az általános iskola végzősei megértették az első rendkívüli történelem órán történt vetítéskor. Valakiknek gondoskodnia kellene arról, hogy a Csak még egyszer előre című fehérvári történelemfilm jusson el minden fehérvári általános iskolába és gimnáziumba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában