ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.23. 11:30

Betontömb zuhant a kisfiúra és a szennyvíziszap – Ezeket olvastátok júniusban

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Tömegkarambol történt Fehérváron

Első cikkünkkel kivételt teszünk a közlekedési balesetek alól, mert ez a karambol jó időre megbénította a forgalmat az M7-esen. Hat autó ütközött össze, az egyik autó teljesen kiégett, az oltásról videót is készítettek a Katasztrófavédelem munkatársai. Három ember könyebben megsérült.

Fotó: Katasztrófavédelem

2. Forgalommal szembe hajtott be egy autós a körforgalomba Fehérváron (videó)

Egy népszerű közösségi oldalon találtuk a videót, melyben egy Suzukis a forgalommal szembe hajt be egy fehérvári körforgalomba. Nehéz elképzelni, hogy mi járhatott a sofőr fejében, hiszen nem igazán tudunk olyan körforgalomról, melybe balra is behajthatunk.

3. Csak azokat érinti a folyószámla zárolása, akik az elmúlt két évben nem használták azt

A terrorizmus és a pénzmosás elleni küzdelem egyik összetevőjeként a bankszámlákat ellenőrizték le a bankok június végéig. Aki nem igazolta, hogy az övé a számla, zárolhatták azt. A kérdés az egész országot lázban tartotta, így összeszedtünk minden tudnivalót a témával kapcsolatban.

4. Betontömb zuhant egy pusztaszabolcsi kisfiúra

Súlyos baleset rázta meg a pusztaszabolcsiakat júniusban, egy hat éve felrobbant ház romjainál játszott három gyerek, egyikükre rázuhant egy 100 kg-os betontömb. Közelben tartózkodó tornatanára emelte le róla a mázsás követ, s mentőhelikopter vitte el a kisfiút a Heim Pál Gyermekkórházba.

5. Megérkezett a vihar Fejér megyébe! Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak

Június hónapban egymást érték a nyári zivatarok, záporok, nem véletlenül lett ez az ötödik legolvasottabb cikkünk. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy Önöktől, Olvasóktól kaptunk rengeteg fotót és videót a megye különböző részeiről.

Fotó: olvasó

6. Több száz milliót csaltak ki egy fehérvári vállalkozótól

Egy testvérpár 2016-ban és 2017-ben felkeresett egy székesfehérvári vállalkozót azzal, hogy hátrányos helyzetű és kisebbségekkel foglalkozó egyesület elnökeként, egy úgynevezett zöld üveggyár létesítésére irányuló pályázati támogatás elnyeréshez segítséget tud nyújtani. Négyen dolgoztak együtt, s így 366 milliót csaltak ki a vállalkozótól. A házkutatások során a rendőrség lefoglalt készpénzt, ékszereket, festményeket, luxusautót. Pénzmosás és csalás miatt indult ellenük eljárás.

Fotó: police.hu

 

7. Rekord gyorsasággal kapták el a férfit, aki videóban gyilkossággal fenyegetőzött

Egy videó hamar körbejárta az internetet, amiben egy fiatal férfi azzal fenyegetőzik késsel a kezében, hogy az első embert megöli, akit meglát az utcán. Az ügyeletes rendőrök hamar kinyomozták a férfi kilétét, és utánaeredtek: egy órán belül el is kapták a fiatalt, akinél a kést is megtalálták.

8. Szuperföld szennyvíziszapból – Mesterséges talajt készítenek Fehérvár határában

Júniusban jöttek az első hírek: állandóan bűz van a Zámolyi út környékén. És elviselhetetlen. Utánajártunk, és kiderült: szuperföldet hoznak a határainkon túlról is, mely ugyan jót tesz a földnek, az emberi orroknak azonban kevésbé.

9. A sóstói repülőkísérleti telep emlékművét találták meg

A sportrepülősöknek állítottak emléket a Horthy-korszakban, melynek darabjait aztán egy buszöbök kialakításánál találták meg az útépítő munkások a Vásárhelyi úton.

10. Megye I: lehet, hogy egy komoly múlttal rendelkező csapat eltűnik a futball térképéről

Utolsó hírünk a sport témaköréből érkezik: befejeződtek a megyei I. osztály küzdelmei, így évértékelőt tartottak az edzők. A martonvásári csapat nehéz kezdés elé nézett, kevés játékossal és még kevesebb pénzzel tudtak csak pályára lépni.

Olvasta már a többi, 2019-es összegzőnket?

Június TOP 10

Július TOP 10

Augusztus TOP 10

Október TOP 10

November TOP 10

December TOP 10

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában