Óriási támogatást élvezett a község

2019.09.11. 08:00

Etyek a Pannónia szíve program kiemelt célpontja volt az adottságai okán

Borászati központok, kerékpárút épültek EU-s és nemzeti forrásokból, a kormányzat figyelmét és támogatását élvezte a település.

Zsohár Melinda

Etyek a turistáknak is kedvelt célpontja Fotó: FM-archív

A divatos településekre jellemzően alakul a lélekszám, mondja Garaguly Tibor független polgármester, aki kilenc esztendeje vezeti a falut. Állandó lakosként pontosan 4373-an vannak bejelentve, de legalább ötezren laknak életvitelszerűen a vidékies, szép fekvésű nagyközségben, a fővárostól alig kőhajításnyira. A pályázatok nélkül mintegy hatszázmillió forintos költségvetésből gazdálkodó önkormányzat lakossági összetétele szerint amolyan „kis Kárpát-medence”,

a történelem megforgatta és összekeverte őket, jellemzi a helyi születésű polgármester faluját. A Budapest vonzáskörzetében fekvő Etyekre sokan és szívesen költöznek, a befogadás itt tehát hagyomány.

Etyek a turistáknak is kedvelt célpontja Fotó: FM-archív

A beruházások óriási számokat tartalmaznak: az Etyek-Tarján kerékpárútra több mint kétmilliárdot fordítottak, a szőlőskertekre és a gasztrosétányra 1,7 milliárdot. Önerős pályázatok segítségével a többi között az öt év alatt 18 utcát aszfaltoztak le, 300 millióból elkészült a látogatóközpont, rövidesen sportcsarnok létesül.

Az öreg iskolaépület azonban igen rossz állapotban van, új iskolát kell építeni, hangsúlyozza Garaguly Tibor polgármester, kétmilliárdos igényt nyújtottak be állami támogatásra, s bölcsődére is pályáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában