Több téren pozitív a változás, de van még min javítani

2019.04.25. 17:30

Eredményesnek bizonyul az ercsi összefogás

Az idei közmeghallgatáson beszámoló hangzott el az előző ciklusról, szó esett a tervezett beruházásokról s a még megoldásra váró problémákról is.

Bokros Judit

Körülbelül hetvenen vettek részt a közmeghallgatáson

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat képviselői ismét az Eötvös József Művelődési Házban várták kedden a helyieket, akik a várost érintő ügyekben kaphattak tájékoztatást, és kérdéseket is föltehettek.

Még mindig gond az illegális szemétlerakás

Győri Máté polgármester először a 2014 óta tartó ciklusról tartott bőséges beszámolót. Elsorolta a fejlesztéseket, köztük az út- és közterület-felújításokat, a játszóterek építését, majd az eredményeknél kiemelte: a város iránt van befektetői érdeklődés és bizalom, egy új üzem is épül a Vásár téren. A munkanélküliségi adatokra rátérve a kimutatás szerint az állástalanok száma 660-ról 300 körülire csökkent, ami igen pozitív változás. Köszönhető ez annak is, hogy az önkormányzat a segély helyett munkát igyekszik adni – fogalmazott Győri Máté. Elmondta azt is, hogy a közbiztonsággal ugyan nem elégedettek, de az is javuló tendenciát mutatott az elmúlt években. Mindezt később megerősítette a Gárdonyi Rend­őrkapitányság részéről jelen lévő Szabó Zoltán alezredes összefoglalója is, amelyből kiderült: egy rablóbandát korábban lefüleltek, a betöréseket is sikerült mára kordában tartani, s fölszámoltak egy kábítószer-terjesztő családot.

Körülbelül hetvenen vettek részt a közmeghallgatáson
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Az eredmények mögött a polgármester szerint a tettre kész ercsiek összefogása, a sikeres vállalkozások, az előremutató gazdaságpolitika, a pályázatok, a határozott és egységes városvezetés, a takarékos gazdálkodás áll. A hosszabb távú tervekből kiderült, hogy szeretnék növelni az iparűzésiadó-bevételt, s egy másik ipari zónát is kialakítanának. A tervezett beruházásoknál elhangzott például az urnafal és egy újabb játszótér építése, a Duna-kapuk faragása, a belmajor rehabilitációja, orvosi rendelő kialakítása a sinatelepi közösségi házban, valamint további utak és járdák felújítása.

A problémáknál fölmerült az illegális hulladéklerakás, ami régóta jelen van, s egy ideje munkacsoport foglalkozik azzal, hogy a jelenséget minél jobban sikerüljön fölszámolni. Valamint szóba került a mangános ivóvíz, amelyre megoldás lehetne két új fúrt kút, s a polgármester egyéb témákat is említett. Papp György alpolgármester felszólalása után a jelenlévők kérdezhettek. Volt, akit az útfelújítások érdekeltek, más a kerékpárút kezelésére vagy további szemétgyűjtők kihelyezésére kérdezett rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában