Május 24-én a laktanya sportpályáján

2019.05.14. 15:00

Érdekel a haditechnika? Honvédségi nyílt nap lesz Székesfehérváron

Nyílt napot szervez jövő pénteken az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred. A laktanya sportpályáján megnézhetjük a honvédséghaditechnikai eszközeit, és laktanyatúrát, illetve dinamikus bemutatókat is szerveznek az érdeklődőknek, amiből nem fognak hiányozni a hang- és látványelemek sem.

feol.hu

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nyílt napot szervez május 24-én, pénteken az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred az Alakulat Napja alkalmából. A laktanya sportpályáján minden olyan kisgyermeket, fiatalt és a felnőttet is várnak 9 és 11 között, aki a katonai kultúrába szeretne betekintést nyerni. A honvédelmi nevelés szellemében mutatja be az alakulat a katonák mindennapi életét, a Magyar Honvédségnél rendszeresített haditechnikai eszközöket – harcjárműveket, teherautókat, a honvédségnél rendszeresített fegyverzettechnikai eszközöket –, valamint olyan dinamikus bemutatókat is szerveznek, amelyekből nem maradnak ki a hang- és egyéb látványelemek sem.

Dinamikus bemutatók

A vendégeket délelőtt térzene fogadja, majd a köszöntőt követően zenekari és közelharc-bemutatóval, 9.40 órától pedig laktanyatúrával folytatódik a program, 10 órakor pedig harcászati bemutató kezdődik. A dinamikus bemutatók, foglalkoztatók között lesz íjászat, játszóház, akadálypálya kicsiknek, technikai foglalkoztató, lehet gyakorolni az újraélesztést, ki lehet próbálni a gázálarcot, védőruházatot vagy vegyivédelmi felderítő eszközöket. A sportpályán katonai járműveket, fegyvereket ismerhetnek meg a kilátogatók.

Vezető képünk archív felvétel, csupán illusztrációként szolgál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában