testületi ülés

2018.12.01. 08:30

„Ercsiben a CSOK többet ér!” – Két telket is kínálnak jó áron

A napokban tartott testületi ülést az önkormányzat, több tájékoztató elfogadásával, döntésekkel.

Bokros Judit

Győri Máté ercsi polgármester tájékoztatta lapunkat

Forrás: FMH Archív

Az ülés egyik napirendi pontja volt egy javaslat előirányzat biztosítására az Eötvös iskola melletti Baczakó Péter Sportcsarnok tetőszerkezetének javítására. Erre azért van szükség – tudtuk meg Győri Máté polgármestertől -, mert ugyan a tornaterem tetőszerkezetét nemrég kijavíttatta a fenntartó tankerületi központ, ám az épület egyéb részén még előfordul beázás. A probléma orvoslásához az önkormányzat biztosít pénzt.

Igen fontos döntés, hogy a város előkészít két építési telket a Vízvári utcában, az „Ercsiben a CSOK többet ér!” jelmondat alapján. A fiatal családokat szeretnék megcélozni, számukra kínálják az ingatlanokat, versenyeztetés útján. Az induló ár mindkét teleknél három millió forint körüli.

Téma volt a közétkeztetés szolgáltatási díjának változása. Ez ugyan emelkedik, ám a különbözetet az önkormányzat gazdálkodja ki, tehát a szülőknek nem kell többet fizetniük.

Győri Máté azt is elmondta, hogy az évközi gazdálkodásuk jónak bizonyult. Nincsenek likviditási gondjaik, s a korábban elnyert TOP-os pályázatok megvalósításához is hozzá tudtak járulni kiegészítő forrással, több mint kilencven millió forinttal.

Vezető képünk archív felvétel (Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában