Enyingi Török Bálint-napok

2017.10.06. 17:21

Új sportpálya a Tinódiban

Az Enyingi Török Bálint-napokat 26. alkalommal rendezték meg a Tinódi református általános és művészeti iskolában. Koncerttel, sportpályaavatóval, istentisztelettel.

V. Varga József

Sportpályaavató - Molnár Verona (b), Kerekes Tibor, Hajdu Attila, Kertész Gergő és Oratovszki Milán

Fotó: Iván Géza

Az iskola Hajdú Zoltán-termében a Kyra együttes adott koncertet. Az egyházi zene, a népzene és a modern zene jegyeit magán viselő stílus sokak tetszését elnyerte. Koncert után hosszú sorokban álltak a pódiumnál az autogramkérő diákok. Másnap a fő attrakció az új rekortán borítású sportpálya avatása volt – mondta el lapunknak Szabó Szilárd igazgató. Demény István és fúvósainak térzenéjét követően Imre Bálint mezőföldi esperes az első korinthusi levél 19. része 24-25. versei alapján így zárta köszöntőjét: „Siessetek” gyakran a pályára, hogy utána felfrissülve vehessétek magatokhoz a tudományt. És „Siessetek” azért is, hogy „a hervadatlan koszorú a tietek lehessen”. A nemzeti színű szalagot Hajdu Attila, egykori válogatott labdarúgó kapus vágta át, átadva ezzel a többfunkciós sportpályát a Tinódi diákjai számára.

Sportpályaavató – Molnár Verona (b), Kerekes Tibor, Hajdu Attila, Kertész Gergő és Oratovszki Milán
Fotós: Iván Géza

Az iskola új büszkeségét nagyszabású sorversenyen vették birtokba a gyerekek, a hagyományos és módfelett mozgalmas tallérgyűjtő játékok közül a 7-es rúgó verseny sem maradt ki. A Tinódi-tallérokat aztán a közös ebédet megelőzően ajándékokra lehetett beváltani. Iván Géza lelkipásztortól megtudtuk: vasárnap ünnepi istentisztelet zárta a Török Bálint-napokat. Az iskola volt diákjainak (akik már a felnőtt gyülekezet aktív tagjai) műsora után ők maguk leplezték le – a pontosan 225 éves református templomban – a reformáció 500. évfordulója alkalmából elhelyezett márvány emléktáblát, Lédig Gyula presbiter alkotását és ajándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában