A mindennél egy kicsit több is van a vidéki rendelőkben

2020.01.17. 12:00

Empátia és segítőkészség is jut Iváncsán a modern eszközök mellé

A Magyar Falu Program keretében 19 millió forintból, két hónap alatt újították fel a község orvosi rendelőjét.

Sági Zoltán

De jó volna kizárólag megnyitókra járni a rendelőkbe! Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A felnőtt orvosi rendeléseknek helyet adó, Fő utca 59. szám alatt álló épület energetikai és funkcionális korszerűsítése során a falakat hőszigetelték, a nyílászárókat modernizálták. A rendelőben a belső burkolatot teljes egészében, a padlótól a plafonig megújították. Ezzel a falakon a régmúlt hófehér csempevilága is melegebb, terrakotta árnyalatra váltott.

Az átadó ünnepségen megjelent a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője, Kovács Péter, valamint a járási tiszti főorvos, Dózsáné Sasvári Ildikó, a járási egészségügyi hatóság vezetője is. Velük együtt Molnár Tibor polgármester az építők képviselőit és a megjelent egészségügyi dolgozókat is köszöntötte. Mint röviden elmondta, a rendelő a 2002-es megépítése után a térség egyik legszebb orvosi rendelőjének hírében állt, ám az idő múlásával, de főleg az összes környékbeli rendelő felújítását követően, e hír megkopott. Most azonban ismét egy a legszebbek közül.

De jó volna kizárólag megnyitókra járni a rendelőkbe!
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Számunkra mindig nagy öröm, ha azért jöhetünk egy településre, hogy egy ilyen szép létesítményt átadhassunk, nem pedig azért, hogy az éves hatósági ellenőrzést elvégezzük – fogalmazott megnyitó beszédében Dózsáné Sasvári Ildikó az egészségügyi hatóság nevében. Elmondta, munkájukat nagyon fontos szempontként hatja át az esélyegyenlőség elve. Ez a szempont vezérli a népegészségügyi szűréseket és a gyermekkori védőoltások kötelező és általános rendszerét. E szempont megvalósulását látta a tiszti főorvos a felújított, akadálymentesített rendelőben is, amely – mint fogalmazott – büszkesége lehetne bármely nagyvárosnak. És amelyben, vidéki rendelőként, a teljes felszereltségnél egy kicsit még több is van. Mosolyból, segítőkészségből – egyszóval a valódi egészségügyi szolgálatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában