Az egyik csoki más, mint a többi

2019.09.23. 07:45

Elnöki diadal a tavon – Horgászverseny zajlott a Palotavárosi-tavon

Horgászverseny zajlott szombaton már kora reggeltől a Magyar Horgászok Országos Szövetségének rendezésében a Palotavárosi-tavon.

Palocsai Jenő

Viza Attila palotavárosi képviselő is kilátogatott a tóhoz, ahol Áder János is versenybe szállt Fotó: Nagy Norbert/FejérMegyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A sorra érkező autók mélyéből a legkülönfélébb botok, felszerelések, etetőanyagok és csalik kerültek elő, de bármilyen modern és előre gyártott világot élünk, az elmaradhatatlan kukorica és fürge földigiliszta nélkül nem indul el senki sem otthonról, ha tényleg fontos a győzelem. A profik kategóriáján túl „hobbi” kategóriában is lehetett nevezni, ezt a versenyt az államfő, Áder János és csapata nyerte.

A horgászverseny helyeit csokoládékkal sorsolták, az egyik szelet maga a köztársasági elnök, Áder János tóparti versenyterületét rejtette. A rendezvényt az égiek is támogatták, mert bár a korai órákban még látszott a lehelet az izgatottan beszélgető horgászok élménybeszámolói közben, de egy szem felhő sem takarta el a napot.

Viza Attila palotavárosi képviselő is kilátogatott a tóhoz, ahol Áder János is versenybe szállt
Fotó: Nagy Norbert/FejérMegyei Hírlap

Az államfő az A11-es stégen kérdésünkre elmondta, hogy hatéves kora óta hódol ennek a sportnak, eleinte békés halakat űzve. Ötven elmúlt, mire foglalkozni kezdett a pergetéssel.

Az Áder János, a MOHOSZ elnök Szűcs Lajos és a Fehérvári Attila alkotta Halbányász csapat lett az első amatőr kategóriában. A profi bajnok a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában