Eljövendő e-jövő, suhanás zaj nélkül

2018.09.17. 11:30

Bemutatkoztak az elektromos járművek Székesfehérváron

Kísértetvárosnak tűnt szombaton a Várkörút és környéke, legalábbis a hangosan zakatoló autók, buszok szempontjából. Lezárták a forgalom elől, hogy teret adjanak az elektromos autók kiállításának és találkozójának.

Palocsai Jenő

A félbevágott Leafet is kipróbálhatták a kilátogatók

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A villanymotorral hajtott autók napja volt a nyitánya a szeptember 16. és 21. között zajló Európai mobilitási hétnek. A rendezvény mottója a magabiztos Menő jövő! Az ingyenes „kiállítást” sokan megnézték: bemutatkozott a Volkswagen és a BMW, mutatva a méltán híres német autógyártás legújabb remekeit.

Az autók dizájnja is a jövőt idézte, nemcsak a meghajtás módja. Új karosszériák, formabontó műszaki megoldások és néhány kifejezetten futurisztikus ötlet gyönyörködtette az autókat kedvelő látogatók szemét. Az energiában igencsak járatos E.On elektromos robogót mutatott be. A Nissan által megálmodott és életre keltett autók száma volt a legmagasabb. A japán cég NV 200-as kocsijain és a Leafeken is zöldült a rendszám.

A félbevágott Leafet is kipróbálhatták a kilátogatók
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kettévágott elektromos autó

Cser-Palkovics András polgármester is meglátogatta a kiállítást és interjút adott a rendezvény legnagyobb látványosságában, a szinte kettévágott Nissan Leafben. Maga a város is lépést tart a korral, hiszen a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft, valamint a Városgondnokság egész flottával volt jelen az eseményen. Szombaton nem volt érvényben a „mindent a szemnek, semmit a kéznek” szabály, így aki kíváncsi volt, az ki is próbálhatta ezeket a csodákat. Meg is tették sokan!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Jó hír, hogy Fehérvár az e-Mobil Kft.-vel és az E.Onnal együttműködve tizenkét helyen épít ki elektromos­autó-töltőt a közeljövőben.

Fejér megyei eladó Nissant keresel? Irány a JóAutók.hu!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában