Ünnepi találkozó

2018.02.17. 14:31

Együtt ünnepeltek a mai és egykori hunyadisok

A 150 éves, mai nevén Hunyadi Mátyás Szakgimnázium egykori és mai diákjai, tanárai, dolgozói együtt ünnepeltek szombaton. 

Bokros Judit

A jelentős múlttal büszkélkedő intézmény iskolatörténeti kiállítással és hunyadis „világtalálkozóval” készült a nagy napra. Utóbbira akit csak tudtak, meghívtak a szervezők. Jöttek is szép számmal az öregdiákok s az ifjabbak, hogy közösen emlékezzenek. Gyenei Magdolna igazgatótól megtudtuk: 14 régi osztályközösségnek nyitottak meg tantermet a kötetlen együttlét kedvéért. A legidősebb résztvevők 1953-ban érettségiztek.

László István beszélt az iskolatörténeti kiállításról Fotó: Nagy Norbert

Az ünnepség elején kellemes zongoraszó fogadta a közönséget a 10. osztályos Katona Ármin előadásában, majd a szintén 10-es Bakonyi Bianka szavalta szépen Wass Albert versét. Rajtuk kívül még több diák szerepelt a kedves műsorban.

Gyenei Magdolna az iskola múltjáról beszélt, kiemelve: az oktatás mellett a nevelést is fontos feladatuknak tekintik. Köszöntötte a megjelent korábbi vezetőket, majd átadta a szót László István történelem szakos tanárnak. Ő alapos összefoglalót adott az iskolatörténeti  kiállításról, a Hunyadi múltjáról.

Végül Molnár Tamás ifjúsági tanácsnok köszöntötte a megjelenteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában