No még nem hivatalosan!

2019.06.02. 07:42

Egy szempillantás alatt átadták az előszállási művelődési ház előterét, nagytermét és színpadát

Minderről Farkas Imre polgármester szólt a Szállás-napok pénteki megnyitóján, kiemelve: e három helyiséggel a mostani falunapra mindenképpen el szerettek volna készülni, hiszen így zárt helyen kétszáz embert biztonságban vendégül tudnak látni.

Szanyi-Nagy Judit

A pénteki program Radák Kálmán előadásával kezdődött, aki a településhez kötődő Hagyó-Kovács Gyula uradalmi jószágigazgató Előszállás utáni éveiről beszélt. Eközben egyre telt a nagyterem, s mire az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóinak színi játékához értünk – amely csoport nemrég aranyérmet szerzett Baracson! –, már alig volt ülő- és állóhely. Ugyanígy sokan voltak kíváncsiak a Patakparti Óvoda homlokcsókos, nózidörzsölős népi játékos csoportjára, valamint a Szeretem Előszállást! vetélkedő díjátadójára. A versenyt a tavaly is az élen végzett Ko-Fa Kft. csapata nyerte meg. – Ez a rendezvény rólunk, nekünk, előszállásiaknak szól – hirdette a település első embere, aki örömmel adta hírül azt is, hogy a tavalyi hat-hét önkéntessel szemben idén már harmincan segédkeztek a színpad felállításában, valamint közmunkás híján a fűnyírásban. Az esti buli előtt így még jobban eshetett a közös, sokszeletes Szállás-torta!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában