Generációkon átívelő közös szórakozás

2019.09.09. 07:20

Egy napon volt a fogathajtó verseny és a falunap Szabadhídvégen

Mint a láncszemek, amiket egyik kezük fogott, úgy kapaszkodtak egymásba férj és feleség, nagyszülő és unoka, rokonok vagy jó barátok a körhintán.

Szanyi-Nagy Judit

A szabadhídvégiek összefogása is olyan erős, mint a képen láthatóké

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

9Aztán, hogy a szórakozás a tetőfokára hágjon, nagy elánnal kipördítették egymást a magasban. Ezt mosolyok és hangos nevetések, örömteli sikolyok követték.

„Kell egy kis őrültség”, szólt eközben a szabadhídvégi önkormányzat mellett álló színpadról a feltüzelő zene; a ritmusra éppen a Siófokhoz és Lajoskomáromhoz is köthető X-Press TSE táncosai lépdeltek. Rajtuk kívül a kislángi Happy Girls mazsorettcsoport, a tamási ugróköteles csoport, valamint a lepsényi légtornászok tartottak látványos bemutatókat. A szórakoztatásról Bácsi Fecó és lánya, Nati, a siófoki Jeratel Hastánc Stúdió és a Győrből érkezett csokigyáros is gondoskodott. Ez utóbbi férfiú az amerikai színész, Johnny Depp által megformált Willy Wonkához hasonló öltözékbe bújt, s kalapjaiból kisebb-nagyobb feladatokért cserébe bőszen osztogatta a különböző ízű csokoládékat.

A szabadhídvégiek összefogása is olyan erős, mint a képen láthatóké
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az édességgel nem csak ő aratott nagy sikert! A helyi nyugdíjasklub képviselői palacsintákat sütöttek, a rendezvényt szervező Együtt Szabadhídvégért Egyesület tagjai pedig az egyik oldalon lángost, a másikon kürtőskalácsot formáltak – a finomságokért kígyózó sorokban álltak az emberek. Olyannyira, hogy a program egy pontján kis időre – amíg a dagasztás tartott – a lángost mellőzniük is kellett a falunapozóknak!

– Mindenki beleadta, amit tudott – fogalmazott Peládyné Jámbor Krisztina, az egyesület elnöke. – A kürtőskalács sütéséhez szükséges eszközöket az egyesület tagjai dobták össze, az alapanyagokat pályázat útján tudtuk beszerezni. Azt, hogy a rendezvény jobbára ingyenes lehessen, vagyis hogy a körhintáért, a rodeóbikáért, az ugrálóvárért, a csúszdáért és a belépésért ne, csupán az ételekért, italokért kelljen fizetni, szintén egy sikeres pályázat tette lehetővé – fűzte hozzá a szervező. Az így szerzett bevételt pedig a többi közelgő rendezvényükbe (Mikulás, advent) forgatják be.

Az önkormányzat fővédnökségével megszervezett ese­ményt fogathajtó versennyel indították, s egy fergeteges partival – a Lobbanáspont Tűzzsonglőr Csapat, DJ Dominique és Dimofat Deejay közreműködésével – zárták. Az embereket még a vissza-visszatérő eső sem riasztotta el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában