EKF-pályázat

2017.10.19. 18:27

Dunaújváros támogatja Székesfehérvár EKF-pályázatát

Egész Fejér jól járhat az együttműködéssel és a címmel. Legyen Fehérvár Európai Kulturális Fővárosa 2023-ban!

FMH, Majer Tamás

Dunaújváros támogatja a megyeszékhely törekvéseit

Csütörtöki ülésén a dunaújvárosi közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el azt a szándéknyilatkozat, amelyben deklarálják, hogy a hosszú évek óta fennálló partnerségi kapcsolatra való tekintettel, örömmel tesznek eleget ama felkérésnek, hogy támogassák Székesfehérvárt mindazon törekvéseiben, amellyel a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését célozzák.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere úgy gondolja, hogy a pályázat, a címért való indulás nemcsak Székesfehérvár, hanem egész Fejér megye számára fontos.

Dunaújváros támogatja a megyeszékhely törekvéseit

Cser-Palkovics András szerint ahhoz, hogy Székesfehérvár megalapozottan indulhasson a megmérettetésen, támogatásra van szüksége. Elsőként a város polgárait kérdezték meg.

- Pártállástól függetlenül az emberek döntő többsége úgy gondolta, hogy Székesfehérvár méltó a pályázatra, amely lehetőséget teremt minden Fejér megyei ember számára – mondta.

Az elkövetkezőkben, szögezte le Cser-Palkovics, megkérdezik a megye valamennyi települését, hogy támogatják-e a pályázatot. Dunaújvárosra és Fejér Megye Önkormányzatára, mint kiemelt partnerekre számít a megyeszékhely. A politikus Dunaújvárosban hangsúlyozta, két megyei jogú városa van Fejérnek, mindkettő erős város, jelentős ipari központ, s hasonló megoldandó feladatokkal, kihívásokkal néz szembe. Mindkét város büszke lehet kiemelkedő sportjára, pezsgő kulturális életére.

2023-ban az Egyesült Királyság és Magyarország adja Európa kulturális fővárosait. Itthon Fehérvár mellett Tokaj, Debrecen, Veszprém, Eger, Gödöllő, Győr és Szombathely szállt ringbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában