Börgöndpuszta

2019.06.25. 07:20

„Drágábbak a házak, mint Öreghegyen, s jobb is a levegő!”

Ennek a településrésznek gyógyhatása van – állítja Dienesné Fluck Györgyi, akit az elmúlt esztendők börgöndi fejleményeiről kérdeztünk.

Majer Tamás

Autóimádók, Börgöndön Fotó: archív

Székesfehérvár része Börgöndpuszta, mégis a 62-es számú úton kell megközelíteni, az út több mint négy kilométer az Alba Ipari Zónától, a Mártírok-Seregélyesi úti csomóponttól hét. A gyógyhatást a képviselő egy 2006-os börgöndpusztai sétáján érezte meg, ekkor rótta először, már mint megválasztott képviselő a településrész – akkor még poros, de azóta is nyugodt – utcáit. Dienesné Fluck Györgyi úgy érzi, 2010-ben indult meg Börgöndpuszta gyarapodása. Korábban nem volt szennyvízcsatorna. Ma már teljesen kiépített minden közmű. A csatornák kiépítése után lettek járhatóvá téve az utak. Most körülbelül 800 fehérvári az, aki egyszersmind börgöndi is. Jelenleg is épül négy ház.

– Drágábbak a telkek és a házak, mint Öreghegyen, de jobb is a levegő! – jelentette ki a képviselő. Az elmúlt időszakban létesítettek egy játszóteret és kültéri kondiparkot is, ami ennél is fontosabb, az a bekötőút körüli előrelépés.

Autóimádók, Börgöndön Fotó: archív

– Az autóbuszok már nem akartak bejönni a 62-esről, tengelytöréstől féltek – idézte föl Dienesné.

Miután a város sikeresen átvette állami kezelésből a szakaszt, nem volt akadálya a rendbetételének, ez 2014-ben történt. A börgöndi közösségi tér az egyháztól megkapott volt kukoricás területén sarjadt ki. Nem mellesleg tavaly, több mint 10 millió forintból, a kápolnájuk is megújult. A közösségi téren a helyiek építettek egy kemencét, s van egy műfüves focipályájuk is. Idén járda épült, s a játszótérnél parkolók. Dienesné Fluck Györgyi úgy fogalmazott, ez a parkoló a gomb, a kabát pedig egy közösségi ház lehet; mellette. Az elkészült tervek túl drágák voltak, ezért nem idén, hanem jövőre várható a felépítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában