Európa, maradunk!

2019.05.10. 18:00

DK-s fórumot tartottak Bicskén

Európa, maradunk! címmel tartott lakossági fórumot csütörtökön Bicskén a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke és országgyűlési képviselője, Varju László.

Sági Zoltán

Varju László mintegy húsz fő előtt kezdte beszédét Bicskén

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az érkező politikust a Petőfi Művelődési Központ nagytermében rendezett találkozón a helyi DK-szervezet vezetője mutatta be pár szóban a hallgatóságnak. Ebben elhangzott: Varju László szakképzett bányász: vájár és robbantómester is – amellett hogy közgazdász.

Varju László „Jó szerencsét!”-tel köszöntötte a 12 ezer fős város művelődési házában a végül mintegy 25 főre duzzadt, zömében nyugdíjas hallgatóságát. Majd politikai pályaképét vázolta föl a megjelentek előtt. Ezután szólt a költségvetési bizottsági elnöki teendőiről, és kitért rá, hogy annak idején együtt éhségsztrájkolt Gyurcsány Ferenccel.

Varju László mintegy húsz fő előtt kezdte beszédét Bicskén
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A politikus historikus távlatok felől közelítve ismertette a DK szerint elfogadhatatlan jelenlegi magyar politikai miliő kialakulásának főbb lépéseit és az azt összetartó erőket. Érvelt a békét garantáló nemzetközi gazdasági együttműködések rendszere mellett, amelyekre Orbán Viktor politikája szerinte veszélyt jelent. Varju László végül a május 26-i választásokon való részvételre buzdított. Zoll

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában