természetes és újrahasznosított anyagokból

2019.08.25. 07:15

Csináld magad etető készült a Művészetek Házában

Cipős­do­bozból készültek madár­etetők a Művészetek Házában. Kisdiákok vitték a prímet!

Majer Tamás

A Terepjárók DSE és a megyei művelődési központ együttműködésével június óta zajlanak a Rác Műhely nevet viselő népi kézművesjátszóház foglalkozásai a Mesterségek Házában, illetve annak felújítása miatt augusztusban és szeptemberben a Művészetek Házában. Utóbbit sokan Barátság Házaként is ismerik. A résztvevők számára ingyenes foglalkozások száma havi kettő, a programsorozat 2020 novemberében zárul. Tegnap madáretetőket készítettek a részt vevő gyerekek Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Terepjárók DSE és a megyei művelődési központ összefogásával már június óta zajlanak a Rác Műhely elnevezésű népi kézművesjátszóház foglalkozásai jobbára a Mesterségek Házában, de annak felújítása miatt augusztusban és majd szeptemberben a Művészetek Házában. A foglalkozások száma havi kettő, a programsorozat 2020 novemberében zárul. Az alkalmakra általános iskolásokat várnak, de nem egyedül, hanem szüleikkel közösen: így a családtagok együtt kéz­mű­vesked­hetnek, tudtuk meg Pintérné Palkovics Gabriellától, a Terepjárók vezetőjétől.

Békésen zajlott az alkotótevékenység. Ragasztópisztolyt szegezz!
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken madáretetőket készítettek – erre még visszatérünk –, augusztus 28-án, szerdán népi játékokat csinálnak majd a résztvevők, szeptember 9-én vesszőt fonnak, szeptember 26-án népi hangszereket fabrikálnak. A pénteki foglalkozást Szalók Ferencné Erika kézművesoktató vezette, két önkéntes, Juhász Ákos és László Szabolcs segítette. A két srác készítette elő a bitumenes zsindelytetőket a madár­etetőkre a gyerekek számára. A gyerkőcök eközben vígan vagdosták ki – méretre igazítva – az etetők „testét” képező cipősdobozok közepét, az így kapott madárbejáratokat gallyakkal vonták körbe, tették a tollasok számára otthonossá. Mint a foglalkozásvezető rámutatott, természetes és újrahasznosított anyagok felhasználásával dolgoznak szívesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában