tizenegyedik alkalommal

2019.03.10. 07:05

Családias hangulatban telt az angol verseny a Comeniusban

Verseny Március 6-án, egy szellős tavaszi napon megrendezésre került a BBC Speech Competi­tion, melyet a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium immáron 11. alkalommal rendezett meg.

Kovács Péter

Felvételi csak nyelvvizsgával

Fotó: pixabay.com

A verseny családias hangulatban telt, az indulók hasznos tapasztalatokkal térhettek haza, melyek az angol nyelv aktív használatához köthetőek. Az indulók az iskola diákjai alkotta közönség előtt csillogtathatták meg szónoki és nyelvi tehetségüket az érdekes, elgondolkodtató témában, mely a hazugság és igazság határmezsgyéjéről szólt „A lie has speed, the truth has endurance” tételmondat képében, melyről a versenyzőknek saját véleményüket kellett kifejteni. Az idei versenyt Kai Vajk Gustafson nyerte, a Comenius végzős diákja – a multikulturális ősmagyar – immáron második alkalommal. A 2017-es rendezvényen egyszer már sikeresen továbbjutott az országos fordulóba, de ott nem tudott úgy szerepelni, hogy a nemzetközi döntőben is megmutathassa képességeit. Kainak az eredményhirdetés után még volt alkalma egy rövid, kötetlen beszélgetésre a zsűrivel – akik kedélyesen ellátták jótanácsokkal, felkészítve az ifjú szónokot a továbbiakra –, majd beszámolt eddigi ötleteiről az országos döntő kapcsán. Ez alkalommal a zsűri tagjaként köszönthettük újra iskolánkban Kapusi Bencét, volt comeniusos diákot, aki már harmadik évét tölti az ELTE anglisztika szakán az Eötvös József Collegium diákjaként. Bence is büszkén jött vissza és hasznosította egyetemen megszerzett tudását az angol nyelv területén. Ezúton is sok sikert kíván a Comenius Kainak a felkészüléshez és további sikereihez!

Kovács Péter 12. évfolyam

Comenius gimnázium

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában