Nagyjából 250 civil szervezetet érint

2018.04.17. 18:00

Civileknek cégkaput! - Helyi érdekű szakmai konferenciát tartottak a számvitelről

A civil szervezetek számviteli és beszámolási kötelezettségeiről tartottak helyi érdekű szakmai konferenciát kedden napközben a Fehérvári Civil Központban.

Majer Tamás

Gottgeisl Rita

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok elmondta, körülbelül 250 civil szervezettel van napi kapcsolatban az önkormányzat.

– Ezek a szervezetek nagyon komoly munkát tesznek le az asztalra – hangsúlyozta a tanácsnok, aki szerint nagy kihívást jelenthetnek számukra az adminisztrációs terhek. – Nagyon komolyan kell foglalkozniuk az adózással, a pályázati felületekkel – mondta.

Gottgeisl Rita
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Gottgeisl Rita könyvvizsgáló a civilek adózásáról, könyvvezetéséről beszélt. Néhány, a civileket érintő törvénymódosításról is szót ejtett. Tájékoztatott, hogy a vonatkozó törvénynek megfelelve eddig 23 honi szervezet regisztrálta magát külföldről támogatottként.

Minden gazdálkodó szervezetnek – a civileknek is – cégkapus regisztrációt kell létrehozniuk, mondta az előadó. Ezt a szervezet vezetője saját ügyfélkapuján kezdeményezheti. Az előadó szerint a cégkapu a vállalkozások, szervezetek ügyfélkapuja lesz. Úgy véli, lehetnek olyan, idősek által vezetett egyesületek, akik számára az elektronikus ügyintézés nehézséget okoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában