Pályaválasztás

2017.11.19. 22:42

Iskolai mozaik: pályaorientáció végzősöknek

A tanév során minden általános iskolának egy tanítás nélküli munkanapot pályaorientációs programok szervezésére kell fordítania.

Király László (civil)

A nyolcadikosok a várpalotai Trianon Múzeumban jártak

Fotó: iskola

A Cecei Általános Iskola végzős tanulói Székesfehérvárra, a Fejér megyei pályaválasztási kiállításra látogattak el, melyen a középfokú és a felsőfokú oktatási intézmények, valamint a munkáltatók jelentek meg standjaikkal, és mutatták be tevékenységüket – számolt be a speciális tanulmányi kirándulásról Balázsné Aranyos Judit pedagógus.

Pályaorientációs kiállítás Fehérváron
Fotós: iskola

A tapasztalatok szerint a pályaválasztási szakmabemutató és információs börze jelentősen segíti a diákok iskolaválasztását, hiszen ízelítőt kaphatnak olyan intézmények mindennapjaiból, amelyek elérhető közelségben vannak, és amelyek változatos képzési formákat tudnak nyújtani számukra. Sok résztvevője volt a kiállításnak, de minden gyermek megtalálhatta az őt érdeklő iskolát, szakmát. A standokon megismerték a képzési kínálatot, sőt kérdezhettek is a már ott tanuló diákoktól.

Pályaorientációs kiállítás Fehérváron
Fotós: iskola

A 8. évfolyamosok a várpalotai Trianon Múzeumba is eljutottak egy cecei vállalkozás támogatásával. A múzeum egyedülálló és látványos gyűjteménnyel rendelkezik az 1920. június 4-én történt, és a magyarság sorsát alapvetően befolyásoló békediktátum körülményeiről és következményeiről. 

A nyolcadikosok a várpalotai Trianon Múzeumban jártak
Fotós: iskola
Pályaorientációs kiállítás Fehérváron

Fotós: iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában