2018 kampány

2017.10.30. 12:10

„Szuverén államként kell megőrizni hazánkat” – Rétvári Bence Bodajkon tartott előadást

„Mi magyarok nem nemzetiség, hanem nemzet szeretnénk lenni Európában” – hangsúlyozta Rétvári Bence parlamenti államtitkár, aki nemrégiben Bodajkon a Soros-terv részleteiről beszélt az érdeklődőknek.

Szolga Réka

– Segítő Szűz Mária városában vagyunk, ahol a vasárnapi miséken tele vannak a templomok. Hallott már Bodajkról?

– Úgy ismerem Bodajkot, mint az a hely, ahol az egyházmegye ifjúsága összegyűlik. Az itt zajló egyházi élet példaértékű, bizakodásra ad okot.

– Milyen céllal indult a Hungary Helps magyar kormányzati program?

– Az üldözött keresztényeket támogatjuk: iskola és házépítést, egészségügyi, humanitárius segítséget, illetve munkahelyteremtést valósítunk meg térségükben. Ez magyar innováció, hiszen egyenesen a célországba utaljuk a pénzt, szülőföldjükön segítünk a rászorulóknak. Míg a kvótaper ezerkétszáz fő betelepítéséről szól, addig mi ezer családnak tudtuk a lakhatását megoldani, így újrakezdhették az életüket.

–Brüsszelben továbbra is tombol a kvótakór. Milyen szankciókkal kell számolnunk?

–A legkeményebb szankciókkal fenyegetik majd hazánkat az elkövetkező hónapokban. A végsőkig küzdünk, nem fogadjuk el a kvótákat, hanem a szülőföldjükön segítjük az érintetteket. A kvótarendszer megnehezíti az európaiak életét a politikai stabilitás, a közbiztonság, a gazdasági fejlődés terén is. A nyugat-európai, valamint az amerikai cégeknek nem kellene minden profitot kivinni, meggondolatlan katonai akciókat végrehajtani az érintett területeken. Hazánkat nem terheli erkölcsi felelősség, mégis az elsők között segítünk.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár Fotó: Pesti Tamás

– Ön milyen forgatókönyvet tud elképzelni a nyugat-európai társadalmak létét illetően?

– Nyugaton a bevándorlók láthatóan egyre többen vannak a külvárosokban, vagy a beiskolázott gyerekek arányában. Úgy tűnik, átrendeződnek a politikai térképek, koalíciók és erősödnek a bevándorlás ellenes pártok. A liberális irányvonalból kiábrándultak az emberek és nemzeti irányba fordulnak.

– Juncker kiemelt tisztelettel fogadja Soros Györgyöt, ha Brüsszelbe látogat, miért?

– Juncker és Soros barátok. Juncker pénzügyminiszterként és miniszterelnökként korábban „optimalizálta” a nagy multinacionális vállalatok adófizetési kötelezettségét Európában, amelyek Luxemburgon keresztül kerülték el az adófizetést. Riasztó, hogy Soros bizalmi listáján több európai politikus neve szerepel, mint bármelyik európai parlamenti frakció listáján.

– Agresszív kampányra számíthatunk 2018-ban?

– A kampányban nemcsak magyar erők csapnak össze. Külföldi támogatással próbálják meg előidézni a nemzeti kormány bukását. Olyan mértékű beavatkozásra számíthatunk, amilyen eddig a hazai választások történetében nem volt. Azonban mi kitartunk amellett, hogy Európában nem nemzetiség, hanem nemzet szeretnénk lenni, hazánkat pedig szuverén államként megőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában