gyorssegélyt kaptak

2018.09.26. 09:55

Betörtek a családokat támogató velencei alapítványhoz – a tettes hamar meglett

Feltörték és kirabolták a a Velencei-tó környéki rászorultakat segítő alapítvány raktárát hétfőn. A tettes hamar kézre került, a szervezet pedig igyekezett gyorsan újból biztonságossá tenni az épületet. A szervezet gyorssegélyt is kapott, hogy pótolni tudják a rabláskor eltűnt adományokat.

S. Töttő Rita

Fotók: VTKA és és Fekete Istvánné

Fényes nappal, az ott dolgozó önkéntesek figyelmét elterelve rongálták meg hétfőn a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány klubházában lévő adományraktár hátsó részét. Az épületbe betörtek, s az ott található értékesebb tárgyakat ellopták. Ám az elkövetők nem elégedtek meg ennyivel: az ott maradt tárgyakat megtaposták, összetörték és szétdobálták.

Fotók: VTKA és és Fekete Istvánné
Fotók: VTKA és és Fekete Istvánné

Az alapítvány közel százötven rászoruló családot támogat a Velencei-tó térségében, folyamatosan adományokat gyűjt és ad tovább nekik. Nagy megrázkódtatás volt ez a Fekete Istvánné Zsuzsanna által vezetett szervezetnek, ezért gyorsan rendőrségi feljelentést tettek az ügyben.

Fotók: VTKA és és Fekete Istvánné
Fotók: VTKA és és Fekete Istvánné

A hír hallatán a rongálási kár fedezésére és a raktár újra zárhatósága érdekében az L. Simon László országgyűlési képviselő alapította Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány 50 ezer forintot ajánlott fel, amit a betörést követő nap délelőttjén a károsult alapítvány képviselőjéhez eljuttatott. A rászorulókat segítő alapítvány vezetője a Fejér Megyei Hírlapnak jó hírrel szolgált: a zárat azonnal ki is cserélték, hogy biztonságossá tegyék újból a raktárhelyiséget.

Fotók: VTKA és és Fekete Istvánné

- Szerencsére ma kaptunk annyi adományt, hogy tudtuk pótolni, amit elvitték – mondta az alapítvány vezetője, hozzátéve: – A tolvaj meglett, munkahelyéről elbocsátották, a kollégái elnézést kértek a nevében.Már hazautazott egy másik megyébe, ahonnan érkezett, tehát már nem tartózkodik Velencén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában