Laza, nyári hangulat uralta a városi bankettet

2019.07.01. 07:00

Bulizott a búcsúzó fehérvári diáksereg

A szétszéledés előtti utolsó közös, könnyed hangulatú búcsúra jött össze vasárnap este a végzős diáksereg egy része.

Bokros Judit

A jelenlévő végzős osztályok képviselői emlékszalagot kötöttek a városi zászlóra Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A május 4-re tervezett, hagyományos központi ballagási ünnepséget elfújta a szél és elmosta az eső, így a különböző középiskolák végzős fiataljait az intézményeken belül búcsúztatták. Ám Cser-Palkovics András polgármester már akkor bejelentette: a város önkormányzata közös bankett szervezésével kárpótolja a több mint 1500 érintett diákot.

A jelenlévő végzős osztályok képviselői emlékszalagot kötöttek a városi zászlóra
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Az eseményre most, az iskolai nyári szünetben, az érettségi vizsgaidőszak végén, vasárnap este került sor a Városház téren. A szervezők – néhány ünnepélyesebb pillanatot leszámítva – a nyárra tekintettel könnyed szórakozást kínáltak.

A fiatalság a fehérvári dj, Pixa által kevert zenére gyülekezhetett, majd Zsigmond Lala énekelt, aztán Cser-Palkovics András lépett a színpadra néhány búcsúzó gondolat erejéig. „Sziasztok!” – kezdte közvetlenül, majd azzal folytatta: sokan üzentek neki az elmaradt ballagás kapcsán, ezért is döntöttek úgy a város nevében, hogy valahogy pótolni kell az eseményt. Fehérvár sokat köszönhet a végzős diákoknak, akiknek nem is kívánhat mást, mint hogy valósítsák meg álmaikat. Ám, ha el is mennek, térjenek vissza a városba – tette hozzá.

A Városház téren felállított színpadon várta a város zászlaja a végzősök emlékszalagjait
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A tanulók és a maga nevében a kiváló versmondóként és énekesként is ismert Ferenczy-Nagy Boglárka búcsúzott a várostól, a középiskolás diákévektől. Bogi számba vette tizenkilenc évének fehérvári emlékeit. „… 6 felfedezéssel töltött általános iskolai év, 6 izgalmas, változásokkal teli év két különböző gimnáziumban…”, „…19 Királyi Napok, 6 Koronázási Ünnepi Játékok, 4 Fejér megyei Diáknapok…” – sorolta, bizonyítva, mennyire otthon érzi magát Fehérváron. Most pedig, az „első, igazán szabad nyáron” önfeledt bulizást kívánt minden végzős társának, mielőtt újabb kihívások elé néznek.

A végzősökön kívül más is élvezhette a bulit, a WellHello-koncertet
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A méltán kijáró taps után a jelenlévő végzős osztályok képviselői emlékszalagot kötöttek a város zászlójára, ezzel is nyomot hagyva maguk után. Az est további részében ismét Pixa, illetve a WellHello szórakoztatta a nyári üzemmódba átkapcsolt diákságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában