Beiktatás

2019.04.02. 07:00

Azonnal megkezdi a munkát az új szári polgármester

Az első fél év terveit mint tennivalókat sorolta fel beiktató beszédében Németh Norbert polgármester a művelődési házban tartott ünnepségen.

Zsohár Melinda

Németh Norbert (jobbra) főállású polgármesterként kezdi meg tevékenységét

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A munka azonnal megkezdődik, mondta az új polgármester a falu nyilvánossága előtt tartott eskütételen. Németh Norbert, a Fidesz–KDNP jelöltje magas választói részvétel mellett nyerte el a többség támogatását. Ketten indultak, s bár ellenfelekként mérkőztek meg a voksokért, mostantól mindenki előtt nyitva áll az ajtaja, s kéri az ellentétek után a megbékélést, tette hozzá. Nem titok, a hivatalban sem egyszerű az újrakezdés vagy folytatás, mivel közös megegyezéssel távozott a jegyző, nem volt adóügyes és anyakönyvvezető, s egy fizikai dolgozó is elment. Április 1-jétől a felcsúti jegyző helyettesít, míg szükség van rá, s Bicskéről érkeznek köztisztviselők igény szerint a konkrét feladatok elvégzésére. Április 2-án ülést tart a hattagú testület, a polgármesterrel hetedikként.

A legsürgősebb tennivalók az építkezésekről szólnak

A hivatal épületére korábban elnyert 81 millió forint pályázati pénz nem elég a mai árak mellett, keresik az új forrásokat, folyik a tervezés. Az általános iskola épületei leromlott állapotban vannak – a miniszterelnök személyes ígéretét bírja a polgármester a nemzetiségi oktatást is végző intézmény támogatásáról. Az iskola konyháján garanciális javításokat végeznek, s nekifognak az utak, járdák felújításának. A bölcsődére elnyert tízmillió forintos pályázati pénzt visszautalták, lejárt a kiszabott határidő, újrapályáznak hamarosan. Tájházat kívánnak vásárolni a szép községben, az elhasználódott sportcsarnok rekonstrukciója is elindul, valamint a helyi kommunikáció is megfrissül.

Németh Norbert (jobbra) főállású polgármesterként kezdi meg tevékenységét
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A választási kampányban Németh Norbert kérdőívet állított össze segítőivel arról, mit szeretnének a helyiek, ezen javaslatokat figyelembe véve készülnek a hosszabb távú tervek, illetve történik a legégetőbb problémák orvoslása. A falu határában illegális gumikerék-lerakó csúfoskodik, keresik a jogi megoldást a megszüntetésre. Támogatják a patinás tánccsoportot, s kijavítják a kátyúkat az 1-es út felőli bekötőúton. Minden országos és megyei pályázati lehetőséggel élni fognak, hangsúlyozta a polgármester, s kérte mindenkitől az együttműködést és a támogatást a meggyőző választási eredmény alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában