A feltámadás új távlatokat adott

2019.04.23. 07:07

Az újjászületés ereje

A megyés püspök az újjászületés fontosságát emelte ki a vasárnapi szertartáson, amelyen az elmúlt hét tragikus eseményeiről is szót ejtett.

Bokros Judit

Spányi Antal celebrálta a szentmisét a hívekkel teli templomban húsvétvasárnap

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A húsvétvasárnapi szentmise kezdetére megtelt a Szent Imre-templom. Spányi Antal megyés püspök prédikációja kezdetén a föltámadt Krisztussal való találkozás vágyát hangsúlyozta, akinek élete, tanításai által az egész világ új értelmet, távlatot talált. Lelkiismeret-vizsgálatra és bűnbocsánatra szólította föl a híveket, hogy méltóképpen ünnepelhessenek.

Spányi Antal celebrálta a szentmisét a hívekkel teli templomban húsvétvasárnap
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Krisztus húsvéti feltámadása arra hív meg bennünket, hogy újjászülessünk, s ezt krisztusi emberként tegyük meg. Új erkölccsel, új gondolkodásmóddal, új emberként lépjünk a világba – fogalmazott a püspök, aki utalt a gonosz jelenlétére is. Itt megemlítette a nagyhét sajnálatos, nagyvilágban bekövetkezett eseményeit, vagyis a Notre Dame kigyulladását és a húsvétvasárnapi merényleteket Srí Lankán. Ezek kapcsán is megfogalmazta az újjászületés fontosságát, valamint a világ újraformálásának igényét, hogy Isten országa megjelenhessen.

A keresztényeknek, az üldöztetést szenvedőknek a húsvéti feltámadás öröme, a tanúságtétel ereje adhat erőt – zárta gondolatait Spányi Antal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában