Néhány nap maradt rablózni

2020.02.24. 07:30

Az ívási időszakok zavartalanságát szükséges biztosítani a tilalommal

Rövidesen több rablóhalra is fogási tilalom lép életbe a Velencei-tónál.

Tihanyi Tamás

felsőcikolai Szőke Géza egyik februári zsákmányát mutatja Fotó: Tihanyi Tamás

– Az idei esztendő hetedik hete szeles, időnként csapadékos, de enyhe időjárást hozott. A víz hőfoka emelkedett, így a békéshalazók is egyre gyakrabban jutottak sikerélményhez – mondta lapunk kérdésére Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A halőrök azt tapasztalták, hogy a keszegek mellett gyakori vendég volt a ponty is a horgokon, s akadt a zsákmányolt halak között egy hat kilo­grammos példány.

A felsőcikolai Szőke Géza egyik februári zsákmányát mutatja
Fotó: Tihanyi Tamás

A ragadozó halak közül a süllő volt a legkeresettebb faj, fogtak is többet belőlük: ebben az esetben elsősorban a csónakos horgászok voltak előnyösebb helyzetben. Fontos, hogy aki még süllőt szeretne zsákmányolni, az már csak március 1-jén éjfélig teheti azt meg, ugyanis március 2-án 0 órától a fajra szigorú fogási tilalom lép érvénybe. Ugyancsak attól az időponttól lesz tilos balinra és sügérre is horgászni: természetesen ezekre az intézkedésekre az ívási időszakok zavartalanságának biztosításáért van szükség. A halőrök azt kérik, ezt minden horgász tartsa tiszteletben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában