Vasárnap hat órától adhatók le a voksok

2020.02.14. 16:40

Az időközi parlamenti választás egyik jelöltje visszalépett

Körmendi Erzsébet

A tervezett zárás után adják le szavazatukat szavazók az önkormányzati választáson Alsószentmártonban 2019. október 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Időközi ország­gyűlésiképviselő-választás lesz február 16-án, vasárnap Fejér megye 04-es számú egyéni országgyűlési választókerületében, amelyhez Dunaújvárost (a választókerületi központot is beleértve) kilenc település tartozik: Adonyban, Iváncsán, Ercsiben, Pusztaszabolcson, Perkátán, Kulcson, Rácalmáson, Dunaújvárosban és Nagyvenyimen várják a szavazókörökben az adott település választásra jogosult polgárait. A Nemzeti Választási Irodától kapott értesítő levélből mindenki megtudhatja, melyik – a lakóhelye szerint illetékes – szavazókörben voksolhat.

Mint ismeretes, az időközi országgyűlésiképviselő-választást azért írta ki a köztársasági elnök, mert a 2018-ban megválasztott Pintér Tamás (Jobbik) Dunaújváros polgármestere lett az ősszel, és összeférhetetlenség miatt lemondott a parlamenti mandátumáról. Az így megüresedett országgyűlési helyre választanak képviselőt vasárnap.

A 04-es számú választókerület településein összesen 80 szavazókörben több mint 67 ezer választópolgárt várnak a szavazatszámláló bizottsági tagok, Dunaújvárosban 47 szavazókör működik.

A duol.hu jelenlegi információi szerint ezúttal hat jelölt száll ringbe a parlamenti képviselőségért, egy jelölt, Törökné Juhász Ilona (független) írásban benyújtotta visszalépési nyilatkozatát, amelyet Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) 11 órakor tartott ülésen elfogadott.

A dokumentum itt olvasható.

A képviselőjelöltek, akikre jelen állás szerint voksolhatnak: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), dr. Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független).

Vasárnap hat órakor nyitnak a szavazókörök, ahol a választójogosultak 19 óráig adhatják le szavazatukat. Aki a szavazóköri névjegyzékben szerepel, de nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, mert egészségi állapota (például betegség, fogyatékosság) vagy más akadályozza, mozgóurnát igényelhet vasárnap 15 óráig a szavazatszámláló bizottságnál, vagy online a www.valasztas.hu oldalon keresztül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában