ENYHÍTI A NYÁRI TORLÓDÁST

2019.11.29. 16:56

Átadták az M7-es autópályánál a csomópontot és a bekötő utat

7,3 milliárd forint hazai és uniós forrásból épült meg az M7-es autópálya és a 710-es számú főút csomópontja, valamint a 710 –es számú főút, két kilométeres bekötő szakasza, derült ki Balatonakarattya közelében a pénteki átadáson.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos / Veszprémi Napló

A munkát a Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép Társulás végezte. A beruházás egyebek mellett enyhíti a nyári torlódást, rövidebb lesz a menetidő, csökkenti a 71-es út melletti forgalmat – tudtuk meg a veol.hu-tól.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a 710-es számú főút új csomópontjáról kiemelte, enyhíti a nyári forgalmat, mert a Balaton északi partjára tartók, és az odaérkezők nehezen hajthattak fel, vagy le a sztrádára a Balatonfűzfőt, Balatonkenesét, Balatonakarattyát elkerülő 710-es számú főút pedig 2,4 kilométeres szakasszal bővült. Felújítják hazai forrásból a sztráda közelben levő, 20 kilométeres szakaszát is. Hozzátette az új csomópontból indul majd dél felé az M8-as gyorsforgalmi út előkészületben lévő, a Balaton mellől Dunaújvároson és Kecskeméten át a Dél-Alföldig vezető szakasza.

Fotó: Balogh Ákos / Veszprémi Napló

Az összesen 100 kilométeres fejlesztés a dunaújvárosi hídon át, a fővárost elkerülve köti össze az ország nyugati és kelet részét, jelenleg a megvalósíthatósági tervek készülnek. A kormány 2010 óta folyamatosan javítja a főváros és a Balaton közlekedését, ezt jelzik a vasúti fejlesztések: több mint 200 kilométeren újult meg a vasúti infrastruktúra, 224 millió forint hazai és uniós forrásból. Ősszel megkezdődött az észak-balatoni vasútvonal villamosítása Szabadbattyán-Balatonfüred között. Javítják a Balaton kerékpáros elérhetőségét, körbejárhatóságát is. A beruházásokkal javul a hazai vállalkozások versenyképessége, az emberek életminősége.

Takács Szabolcs kormánymegbízott kiemelte, a beruházást a 2010 óta robbanásszerűen megnőtt forgalom indokolja, és örömtelinek nevezte, hogy műszaki paraméterei lehetővé teszik a 8-as számú főút bővítését, az M8-as autópálya létrehozását. A kormányhivatal a beruházásnál sokrétű hatósági és engedélyezési munkát végzett. A köszöntők után nemzetiszínű szalag átvágásával adták át a beruházást, ahol pénteken délutántól lehet közlekedni. A teljes cikket a veol.hu-n olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában