Több Fejér megyei település vett részt

2018.11.20. 08:00

Átadták az idei Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny díját

Negyed évszázada indult útjára a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny, melynek idei, jubileumi díjátadóján, Nagykőrösön is brillíroztak a Fejér megyei települések: Velence, Alsószentiván és Székesfehérvár is díjat kapott. 

S. Töttő Rita

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Rókusfalvy Pál itt épp a Velence Korzót ábrázoló vetítés előtt adta át Koszti Andrásnak, Velence polgármesterének és Szigethi Istvánnak, Hegykő polgármesterének a Turisztikai Díjat

Fotó: Igari Balázs

Nagykőrösön, az Arany János Kulturális Központ adott otthont az idei Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségének. Az ország legrangosabb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező virágosítási, környezetszépítési és környezetvédelmi vetélkedője idén jubileumi ünnepséget és díjátadót tarthatott, ugyanis huszonöt évvel ezelőtt szervezték az első versenyt.

 

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Rókusfalvy Pál itt épp a Velence Korzót ábrázoló vetítés előtt adta át Koszti Andrásnak, Velence polgármesterének és Szigethi Istvánnak, Hegykő polgármesterének a Turisztikai Díjat
Fotó: Igari Balázs

 

A 2018-as megmérettetésen is több Fejér megyei település – Alcsútdoboz, Alsószentiván, Dunaújváros, Etyek, Iszkaszentgyörgy, Isztimér, Jenő, Lajoskomárom, Nagylók, Nagyvenyim, Pákozd, Pázmánd, Rácalmás, Ráckeresztúr, Sukoró, Szabadegyháza, Székesfehérvár és Velence – vett részt. A díjátadón Székesfehérvár „Jubileumi díjat” vehetett át, ugyanis az elmúlt huszonöt évben minden alkalommal részt vett a versenyen. Ezt az elismerést a legjobban teljesítő Arany Rózsa-díjas versenyzők kaphatták meg a jubileumi ünnepségen. Alsószentiván “Kertörökség – kertturizmus”, Velence pedig turisztikai különdíjban részesült. A Velencei-tavi város a tavalyi Arany Rózsa-díj után idén az 500 ezer forint értékű promóciós jutalommal együtt járó elismerést a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában