mostantól mindenkinek gáz van

2019.09.28. 07:15

Átadták a nagyközönség számára a CNG üzemanyagtöltő-állomást Fehérváron

Átadták pénteken a nagyközönség számára azt a CNG üzemanyagtöltő-állomást, melynél eddig csak a gázszolgáltató járműveit tankolták. Mostantól bárki feltöltheti az autója gáztartályát 200 bar nyomásra, sőt egy hétig 10 százalékkal olcsóbban.

Palocsai Jenő

A modern terminálon könnyedén fizethetünk bankkártyával Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Megnyitották a lakosságnak a CNG-töltőállomást, ahol automata segítségével lehet fizetni az üzemanyagért. Az ország legmagasabb cégére, a gázgyári kémény alatt található az üzemanyagtöltő-állomás, az E.ON udvarán, de hétfőtől péntekig begördülhetünk oda tankolni. A portán az első alkalommal regisztrálni kell belépéskor, de a későbbi alkalmak során könnyedén megnyílik a sorompó a szomjazó autók előtt, igaz, csak reggel hattól este nyolcig. Hogy megkedveljék az autósok, a 330 forintos árat lecsökkentették jövő péntekig 10 százalékkal, így 295 forint lesz itt a gáz ára.

A modern terminálon könnyedén fizethetünk bankkártyával
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A sűrített földgáz kiváló hajtóanyag, és 80 százalékkal kevesebb a használata során keletkező károsanyag, mint a dízel vagy a benzin esetében, tudtuk meg az emeleti tárgyalóban tartott tájékoztatón, ahol Cser-Palkovics András polgármester és Tóth Béla, az E.ON igazgatósági tagja is beszélt az új lehetőség előnyeiről.

A CNG tehát olyan hajtóanyag, ami kevésbé szennyezi a környezetet és most már Fehérváron is hozzáférhető, emellett van egy hatalmas előnye a propánbután gázzal szemben (LPG), jelesül, hogy az ezzel a komprimált földgázzal tankolt járműveket nem tiltják ki a mélygarázsból, mint az LPG-vel hajtottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában