kutyafuttató és kisebb park is létesül

2018.09.11. 15:00

Átadták a „fűtőerőmű parkolót” – Kétszázzal nőtt a fehérvári vízivárosiak parkolóhelye

A jövőben további fejlesztések is várhatóak a városrészben. Hamarosan a környék parkosítása is megkezdődik.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Június közepén kezdődött, szeptember elején fejeződött be annak a parkolónak a kialakítása a volt fűtőerőmű területén, a Vízivárosban, amelyre 200 millió forintot költött a város önkormányzata. Egészen pontosan 201 parkolót alakítottak ki a nyár folyamán a területen, járdákkal, aszfalt bekötőutakkal. A keddi műszaki átadáson még meglehetősen csupasznak tűnt a terület, de az ígéretek szerint ősszel megkezdik a növények telepítését is a területen. A növénytelepítés, mint kiderült, a Városgondnokság feladata lesz, október-novemberben, a növénytelepítési időszakban kerül rá sor.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Rendkívül tág tér alakult ki, egy olyan városrészben, amely valóban nélkülözte az elegendő mennyiségű parkolóhelyet – fogalmazott Horváth Miklósné, a terület önkormányzati képviselője, aki hangsúlyozta: a 200 millió forintot a beruházásra az önkormányzat adta, s nem az önkormányzati képviselők egyéb feladatokra szánt 100 milliós keretéből fizették ki. A képviselő asszony egyúttal kérte a vízivárosiakat arra, hogy használják ezeket a parkolókat, akkor is, ha nem látnak rá az ablakukból az autóikra.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ablak alatti, időnként zöld területen parkolás ezen túl már nem lehet kényszer, fogalmazott, majd kérte a helyieket, hogy menjenek el szeptember 17-én 17 órakor a Vízivárosi Általános Iskolában tartandó lakossági fórumra, ahol az eddigi fejlesztésekről és a következő év terveiről lesz szó.

A munkálatok során háromezer négyzetméter aszfaltburkolatot, 2500 négyzetméter térkő parkolót, 322 négyzetméter térkő járdát, 2175 méter szegélyt, 30 víznyelőt, 13 lámpaoszlopot építettek. A közeljövőben kutyafuttató és kisebb park is létesül a területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában