Iskolai számvetés másként

2019.05.24. 07:05

„Alkotásod te leszel” – Kiállítás nyílt a Munkácsy Mihály Általános Iskolában

Kiegyensúlyozott, egyenletesen jól teljesítő alkotók műveiből nyílt kiállítás csütörtökön a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. Kicsik, mégis nagyok!

Szanyi-Nagy Judit

Nem művészeket, hanem a művészetre érzékeny, önkifejezésre képes gyermekeket nevelnek a Munkácsyban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Még a lépcsők egyes fokaiért is megküzdöttek egymással a diáktársak, hogy láthassák az év alkotóit. De ne szaladjunk ennyire előre!

Azt, hogy közeleg a tanév vége, a Munkácsyban helyet kapott kiállítás és a Jákyban folytatódott néptáncgála jelzi. Ezen a napon ugyanis rendszerint ifjú táncosok, zenészek, énekesek, szavalók és képzőművészek adnak számot tudásukról, a tanévben elért eredményeikről – immár tizennyolc éve. A tárlatmegnyitón most bemutatott bagoly, rénszarvas, bohóc vagy kézpár más-más technikával készült ugyan, de egységesen nagy tehetséggel. Az itt tanuló fiatalok munkái ezek, azoké, akik folyamatosan magas színvonalon teljesítettek a nevelési év során. Munkáikat (s így magukat az alkotókat is) tanáraik jelölték az évzáró kiállításra.

Nem művészeket, hanem a művészetre érzékeny, önkifejezésre képes gyermekeket nevelnek a Munkácsyban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Színezd újra! Amint a 7. osztályosok megfogalmazták, a ma fiataljainak nincsen könnyű dolguk, hiszen a telefon, az internet vagy a képregények „rossz” irányba sodorhatják őket: olyan panelokat, képeket kaphatnak ezekről a helyekről, amelyek beleégnek a tudatukba, s korlátozzák alkotói szabadságukat – fogalmazta meg Tóth Péter igazgató, aki 34 gyermeknek adta át Az év alkotója díjat a diáktársak ujjongásának kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában