Vértesacsa

2017.10.17. 21:26

Akik ötven éve végeztek

1966-ban ballagtak el az általános iskolából, most ötven év után ismét találkozót szerveztek az egykori helyi diákok.

Kocsis Noémi

Elöl az egykori tanárok, mögöttük az egykori osztálytársak az 1966-ban végzett osztály jó hangulatú találkozóján

Forrás: Olvasó

Mint arról Fűrész Istvánné, az osztály egyik tagja beszámolt szerkesztőségünknek, ötven éves osztálytalálkozójukat tartották meg a vértesacasi általános iskola egykori, mára ősz hajú nagymamákká, nagypapákká korosodott tagjai. Az osztály 1966-ban végezte a nyolcadik osztályt, de csak most kerülhetett sor a félévszázados találkozó megtartására. A még élő osztálytársak a temetőbe ellátogatva egy-egy szál virággal, gyertyagyújtással emlékezett meg a már elhunyt 11 osztálytársukról. Körükben köszönthették viszont a jeles alkalmon még több egykori tanárukat is: Szakál Bélánét, Balogh Istvánt, Benke Györgynét, Varga Lászlónét, valamint Fehér Istvánnét is.

Elöl az egykori tanárok, mögöttük az egykori osztálytársak az 1966-ban végzett osztály jó hangulatú találkozóján
Forrás: Olvasó

Az egykori diákok és tanárok meghatottan köszöntötték egymást és idézték fel az együtt töltött sok-sok szép emléket és vidám iskolai napot, a tanulást és a csínytevéseket, s persze mindenki mesélt arról is, hogyan él manapság. Ilyenkor mindig előkerülnek a gyerekek, unokák fotóit tartalmazó albumok, nem volt ez másképp ezúttal sem. Mint az eseményről beszámoló Fűrész Istvánné írja, a beszélgetést egy jó hangulatú vacsorával zárták az egykori osztálytársak. Hogy találkoznak-e még, azt nagyon remélik az egykori vértesacsai iskolások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában