Kitűzték a közös célokat

2020.01.09. 07:20

Adony és Rácalmás polgármesterével is találkozott Molnár Tibor

Ronyecz Péter adonyi polgármesterrel és Schrick István rácalmási polgármesterrel találkozott Molnár Tibor országgyűlési képviselőjelölt.

DH

Schrick István polgármester (j) munkáját iránymutatónak nevezte a képviselőjelölt Fotó: önkormányzat

– Nagyon régi ismeretség köt össze Péterrel, ám a baráti hangú találkozó fontos, kiemelt jelentőségű kérdéseket is érintett – vélekedett Molnár Tibor az adonyi látogatásról. Megtudtuk, elsődleges feladat a belterületi utak és járdák felújítása és építése, az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódik a háziorvosi és a védőnői szolgálati lakás kialakítása, s ebben a ciklusban szeretnék megépíteni a Bocskai és a Rózsa utcában a szennyvízcsatornát, ahogy rövid távú cél a lehető legtöbb parkoló kialakítása is.

Elhangzott, az Adony–Perkáta közötti út felújítása, csúszásmentes kopásréteggel történő ellátása a közlekedés biztonságát növelné. Régi terv az Adony– Velence közötti útszakasz felújítása az autópálya körforgalomtól a 6-os útig, ahogy az átmenő forgalom csökkentését szolgálná az Adonyt délről elkerülő út megépítése is.

Schrick István polgármester (j) munkáját iránymutatónak nevezte a képviselőjelölt Fotó: önkormányzat

A térség másik városában, Rácalmáson is járt Molnár Tibor, ahol Schrick István polgármester fogadta. – Rácalmás a térség egyik legfejlettebb, és ezzel együtt talán a legvonzóbb települése is. Vitathatatlan, hogy ennek egyik fő mozgatórugója, hogy itt található a régió egyik legnagyobb üzeme, de ez csak az egyik ok. Számomra követendő a polgármester úr munkája, s a település fejlődése is irányt mutathat az egész régió számára – fejtette ki Molnár Tibor.

A feladatok lajstromában elsőként a régi városháza épületének felújítását és átalakítását említette, amely részben idősek nappali ellátását biztosító intézményként funkcionálna tovább. Schrick István szerint mindenképpen elsődleges a Rácalmás–Kulcs összekötő út rácalmási szakaszának felújítása, és térségi szempontból is nagyon fontos a Kulcsi Egészségügyi Központ működése. Molnár Tibor összegzése szerint meg kell találni a lehetőséget az egészségügyi központ további működtetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában