Legyen még virágosabb a város!

2018.12.02. 07:30

A versenyért járó facsemetét ültették el Velencén

A gyertyánnal újabb reményeket ültetett el Velence polgármestere a Babák rózsakertjében – legyen még virágosabb a tóparti város – ez a cél.

S. Töttő Rita

Fotó: Velence Facebook

Az idén éppen 25 éve indították először útjára a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt. A jubileum alkalmából minden olyan pályázó településnek egy oszlopos gyertyán facsemetét ajándékoztak a szervezők, akik rendszeres és eredményes résztvevői a versenynek.

Fotó: Velence Facebook

A településen november 29-én Koszti András polgármester vezetésével, a helyi nyugdíjasok, óvodások és iskolások közreműködésével ültették el a facsemetét. – Az őshonos fa jól bírja az időjárás viszontagságait, karakteres formájú és rosszabb minőségű talajban is jól megél. Velence az első kiírástól a legutóbbiig minden évben indult a versenyen, s több tucatnyi díjat zsebelt már be, az idén éppen a Magyar Turisztikai Ügynökség Turisztikai különdíját – árulta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában