Középpontban az óvoda

2019.08.02. 07:20

A rendezvényekre is nagy hangsúlyt fektetnek Mezőkomáromban

Az eltelt öt évre visszatekintve – a beruházások vonatkozásában – az óvoda központi tényező volt.

Szanyi-Nagy Judit

Az óvodások ideiglenesen az általános iskola tornatermébe költöztek a nevelési év egy részében Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Vizesblokkja megsüllyedt, ezért vált szükségessé az épület korszerűsítése. Itt jelenleg energetikai felújítás zajlik, valamint az önkormányzat újabb tornaszoba-bővítésre pályázott. A gyermekek száma stagnál, az iskola most mintegy harminc alsós fiatallal működik. Ez utóbbi intézmény gesztora a dégi általános iskola, azonban – iskolabusz híján – az ifjak jellemzően Lajoskomáromba, Enyingre és Felsőnyékre járnak felsőbb évfolyamokba. A közös önkormányzat mindenesetre jól működik – mondta el Köő Péter polgármester, aki 2011-ben időközi választás útján lett a település vezetője, és húzta ki képviselőtársaival együtt Mezőkomáromot a csődhelyzetből.

Az óvodások ideiglenesen az általános iskola tornatermébe költöztek a nevelési év egy részében Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az utóbbi években több belterületi út is megújult, a pályázatot már beadták a további útfelújításokhoz. Ugyanígy a járdákról sem feledkeznek meg. A középületek előtti területeket térkövezték, valamint a postánál, az orvosi rendelőnél és a gyógyszertárnál kerítéseket is kihelyeztek, felújítottak. Teljesen megújult a könyvtár, egyedi tervezésű pavilonrendszert kapott a piactér, valamint a korszerű ravatalozót is átadták. A konyha eszközállománya folyamatosan bővül, a művelődési házba 100 darab szék érkezett, új bútorok díszítik a hivatalt, s a Mezőkomárom hírét öregbítő személyek külön emléktáblát is kaptak. A rendezvényekhez két sátor adja a biztonságot, az ételt pedig sok esetben az önkormányzat biztosítja, hiszen zöldség- és gyümölcstermesztéssel, állattenyésztéssel egyaránt foglalkoznak a településen. A pályázati lehetőségekkel mindig élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában