sok terve van

2020.02.05. 15:00

A ráckeresztúri Radócz Barna igazi közösségi ember

Radócz Barna igazi közösségi ember. Hivatásos katona, s munkája mellett számos jó programmal örvendezteti meg a ráckeresztúriakat. Terveiről s az elért eredményekről beszélgettünk.

Gajdó Ágnes

Radócz Barna idén sem tétlenkedik Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Milyen rendezvényeken vehettek részt eddig a helyiek?

– Tavaly három programot szerveztem önkéntes segítőimmel. Március 15-én jótékonysági futást a falu jövőjéért, a nevezési díjakból az óvodásoknak vettünk futóbicikliket. Május 1-én volt a keresztúri duatlon s az elmaradhatatlan főzőverseny, augusztus végén Pálinkafesztivál és csülökfőzőverseny címmel nyárbúcsúztató családi napot tartottunk, melyen felléptek például a Baracskai Dráma Klub és a Mákvirág Tánccsoport Egyesület tagjai is. A támogatójegyekből és nevezési díjakból befolyt összeget járdaépítésre fordítottuk.

Radócz Barna idén sem tétlenkedik
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Mik a tervei idén?

– Május 1-én szeretnék egy nagyszabású rendezvényt, az I. Keresztúri Kötélhúzóversenyt megrendezni, melyre a környező települések csapatai nevezhetnek március 18-ig. A csapatban férfiak lehetnek, legalább az egyikük ötven év feletti legyen. Négy helyről már jelentkeztek, bízom benne, mások is kedvet kapnak. Természetesen nemcsak ez az egy program lesz: a futóversenyen alsós, felsős diákok és felnőttek indulhatnak. A főzőversenyre már most tíz csapat jelezte részvételét. Lesz még zsákban futás, biciklis ügyességi verseny, mini exatlon, táncház. Minden gyerek, aki benevez valamelyik versenyre, apró ajándékot kap. Este retró bált tartunk. A rendezvény egyébként ingyenes, aki szeretne, támogatójegyet vásárolhat, s szavazhat arról, mire fordítsuk a bevételt.

Kiknek a segítségére számít a szervezésben?

– Bárki segíthet, örömmel fogadom a támogatást. A [email protected] e-mail-címen bővebb információ is kérhető a rendezvényről, s ugyancsak itt lehet nevezni a kötélhúzó versenyre is. Azok a fiatalok, akik ösztöndíjat kapnak a „Fiatalok helyben maradását támogató ösztönző rendszer” keretében, a település javára fordított önkéntes munkájuk óraszámát e rendezvényen is gyarapíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában