adventi áldás

2018.12.12. 16:00

A püspök nem szeretné, ha kikapna a Vidi

Az idén sem érkezett üres kézzel szokásos adventi látogatására lapunk szerkesztőségébe Spányi Antal megyéspüspök.

B. Kiss László

A püspöki palotában található adventi udvart sok ezer ember keresi fel az adventi időszakban – mondta el Spányi Antal

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Szabályos – lila, rózsaszín gyertyákkal ellátott – koszorút, doboz szaloncukrot, és bibliai idézeteket tartalmazó, képes kártyákat hozott ajándékba. Megköszönte az egész évi munkát, a római katolikus egyházról szóló tudósításokat.

Nagy küldetése van a sajtónak, és kérdés, mit kezd ezzel a hatalommal – fogalmazott Spányi Antal az újságírókkal beszélgetve. A püspök szerint az volna jó, ha az emberek tisztábbak, jobbak, nemesebbek lennének egy újsághírrel való találkozás után. Abban persze, hogy jobbá tegyük a világot, az embereket, másnak is megvan a szerepe. Az egyháznak, a városnak, az iskolának, a családnak. Ám a családokat segíteni kell, hiszen sokan nem tudják azt sem: miként ünnepeljék meg a karácsonyt. Ennek a rítusa ugyanis az utóbbi évtizedekben elsikkadt – fejtette ki a vendég, aki hozzátette: nem kell – úgymond – illemtanórát tartani.

Ami ugyanis zavaró, legtöbbször nem rosszaságból, inkább tudatlanságból származik – fejtette ki Spányi Antal.

A püspöki palotában található adventi udvart sok ezer ember keresi fel az adventi időszakban – mondta el Spányi Antal
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A megyéspüspök elújságolta azt is, hogy nagyon fél a vasárnaptól. A Vidi és a Fradi rangadója előtt ugyanis ő fogja megáldani az újjáépített sóstói stadiont. S ha kikapnak a hazaiak, akkor könnyen megkaphatja: azért történt így, mert rosszul áldotta meg az arénát…

Spányi Antal végezetül békességet kívánt a redakció tagjainak. Azt, hogy találjanak alkalmat a csöndre annak érdekében, hogy a belső hangok is megszólalhassanak. Ha ugyanis megvan ez a belső csönd, ez a lelki béke, akkor erőnk is lesz a ránk háruló feladatok elvégzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában