A poszt már előre meg volt írva?

2020.01.18. 07:20

Két éve megszavazták, szombaton vitatják az iváncsai ipari park beruházását

Molnár Tibor országgyűlési képviselőjelöltet, a község polgármesterét arról kérdeztük, hogyan zajlott minapi találkozója Dunaújváros polgármesterével.

Sági Zoltán

Molnár Tibor: a megoldás egyszerű lett voln

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Elmondta: Pintér Tamás egyetlen témát erőltetett. – Részükről ez nyilván kampánystartégia, én viszont tartom magam az ipari park iparűzési adójának 50–50 százalékos megosztásához, mivel Iváncsán valósul meg a beruházás, és így a község viseli annak terheit is. Úgy gondolom, polgármester úr csupán érdekei szerint forgatja a szavakat. Nem hinném, hogy elfelejtette: a kérdésben a dunaújvárosi közgyűlés döntött 2017-ben, amit akkor a jobbikosok is megszavaztak.

Mint Molnár Tibor elmondta: nem abba az irányba mozdult a beszélgetés, amerre ő szerette volna. Szándéka szerint ugyanis arról folytatott volna párbeszédet, hogy – megválasztása esetén – Dunaújváros problémáinak megoldásában hogyan működhetne közre.

Pintér Tamás azonban egyedül – mint Molnár Tibor fogalmazott – a szokásos kampánytémájáról, az iváncsai ipari parkról volt hajlandó beszélni. Így Molnár Tibornak, akit rögtön a beszélgetés kezdetén azzal gyanúsított meg: a park teljes adóbevételét magának akarja, e találkozáson partnere nem osztott lapot. Majd miután a nehéz helyzetben lévő város polgármesterét Molnár Tibor meggyőzte, hogy az 50–50 százalékos adómegosztásra vonatkozó megállapodást magára nézve természetesen kötelezőnek érzi, ő váratlanul előállt a 80–20-as iparűzésiadó-megosztás ötletével, Dunaújváros javára. Erre Molnár Tibornak, az általa vezetett község terhére, az érvényben lévő megállapodások ellenében nem volt módja konstruktívan reagálni.

– Az a benyomásom, a polgármester úr később kikerült Facebook-posztja már előre meg volt írva – összegzett Molnár Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában