A felelős állattartás fontosságáról

2019.10.07. 07:15

A pákozdi óvoda és iskola a Herosz mentettjeinek gyűjtött

Az állatok világnapja alkalmából számos intézmény szervezett adománygyűjtést állatvédő szervezeteknek. A támogatást az állatotthon vezetője, Krepsz Gyöngyi vette át.

S. Töttő Rita

Krepsz Gyöngyi mesélt a gyerekeknek a felelős állattartás fontosságáról Fotó: óvoda

Ragyogó napsütésben ünnepelték és emlékeztek meg a Pákozdi Nyitnikék Óvoda és Nemeskócsag Általános Iskola gyermekei az Állatok Világnapjáról október 4-én, pénteken reggel. Ez alkalomból az intézmények közösen összefogva, a szülői közösséget bevonva adományt gyűjtöttek és adtak át a Herosz Fehérvári Állatotthon vezetőjének, Krepsz Gyöngyinek, a menhelyen élő kis állatok megsegítésére, a menhelyen élő állatok támogatására.

Krepsz Gyöngyi mesélt a gyerekeknek a felelős állattartás fontosságáról
Fotó: óvoda

S ha már az óvodában járt a fehérvári állatotthon vezetője, rövid tájékoztatást is tartott a gyerekeknek a menhely munkásságáról, nem hagyva ki a felelős állattartás fontosságát sem. A vele érkezett kis négylábú barátja, Kis Tit természetesen osztatlan sikert aratott a pákozdi gyerekek körében.

Az intézmény vezetői, Detvay Veronika és Molnár Péter elmondták: fontos feladatuk a gyermekek érzelmi empátiájának kiszélesítése,

a szeretet, az állatok iránti tisztelet, felelősség kialakítása, segítőkészségre való nevelés.

Krepsz Gyöngyi az adományokat örömmel és hálával fogadva köszönte meg. Sok mosollyal, „a viszontlátásra” búcsúztak egymástól a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!