honvédelmi verseny

2018.10.09. 08:00

A Nagy Háború népeinek „unokái” – Nemzetközi gyermektalálkozót rendeztek Pákozdon

A Nagy Háború befejezésének 100. évfordulója alkalmából szerveztek nemzetközi gyermektalálkozót és honvédelmi versenyt az elmúlt napokban a Velencei-tó térségében.

Tihanyi Tamás

„Miskahuszár” szobránál adták át a verseny díjait

Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az események többsége a pákozdi Katonai Emlékparkban zajlott, ahol a versenyeket rendezték, de a fiatalok meglátogatták a tó kilátóját, s tettek hajókirándulást is a vadregényes nádszigetek között. – Nagyszerű érzés, hogy sikeres programot zártunk, s együtt emlékezhettünk az egy évszázaddal ezelőtti eseményekre – mondta Oláh László főszervező, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör ifjúsági tagozatának vezetője „Miskahuszár” szobrának talapzatánál, ahol a sugárzó arcú, fáradt résztvevők átvették díjaikat.

 

– Legfőbb célunk volt lehetőséget teremteni, hogy az egykor együtt, vagy éppen egymás ellen harcoló népek legfiatalabbjai egy vidám, játékos program keretében találkozzanak, versenyezzenek, barátkozzanak. És a barátkozás nem csak egy üres frázis: Oláh László, az egykori honvédtiszt és barátai azt találták ki, hogy nem a különböző országokból érkezők alkottak csapatokat, hanem a gyerekek összességéből sorsolással szerveződtek, s ilyen módon nemzetközivé váltak az együttesek. Ezért aztán a magyar, horvát, román és szerb fiatalok között valóban új kapcsolatok születhettek.

„Miskahuszár” szobránál adták át a verseny díjait
Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon örültünk a meghívásnak, mert a Vajdaságban nem rendeznek hasonló versenyeket. – mondta lapunknak Fülöp Valentin, a kishegyesi iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában