mintegy negyvenen vettek részt

2019.05.27. 14:13

A mezőkomáromiak is felvették a kesztyűt a szeméttel szemben

Nem mindegy, milyen a környezet, amelyben élünk. Ez az állítás benti és kinti, szűkebb és tágabb környezetünkre egyaránt vonatkozik.

Szanyi-Nagy Judit

A TeSzedd! országos mozgalom március 18–24. között lezajlott ugyan, de a kapcsolódó „mozgalmak” azóta sem álltak meg. Sajnálatosan, hiszen ez azt jelenti, még mindig sok a szemetelő, a településeken és környékükön sok szemét keletkezik; de örömhír, hogy vannak, akik ezt felismerik és igyekeznek tenni ellene, példát mutatva a notórius szabályszegőknek.

Mezőkomáromban az önkormányzat „színeiben” Borbély Mariann hívta életre a legutóbbi szemétszedő akciót, amelyben – mint tőle megtudtuk – mintegy negyven fő vett részt. Köztük óvodások, iskolások, szülők és óvónők. Általuk negyven-ötven zsáknyi szemét gyűlt össze a dél-fejéri településen és környékén.

– A Lajoskomáromot és Mezőkomáromot összekötő út mentén, valamint Pusztaszentmihályfa irányában, a mellékutcákat is érintve zajlott a szemétszedési akció. A Közút által meghirdetett programhoz először csatlakoztunk, tőlük kaptuk a mellényeket, kesztyűket, zsákokat. Korábban a polgárőrség szervezett nálunk ilyen akciót – mondta el Köő Péter polgármester. A résztvevőket köszönetképp gulyáslevessel vendégelték meg.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában