Menő egészség!

2018.12.11. 18:10

A Menő Menza pályázat egészségnappal folytatódott a Géza Fejedelem Általános Iskolában

Étel- és italkóstolással, zöldség- és gyümölcs­szobrok készítésével.

V. Varga József

Munkában az alsósok

Fotó: Soós Tamás

A felső tagozat vetélkedővel indította a napot, ahol a turmixkóstolás, a képkirakó, az activity, a szólás és eszperente nyelv felismerése mellett még zöldség- és gyümölcsszobrokat is készíthettek. Mindeközben az alsósok ételkóstoláson vettek részt. A délelőtt második felében helyet cserélt a két tagozat. A nagyok előadáson bővíthették egészségügyi ismereteiket, és ők is kóstolhattak a finom ételekből, amelyeket a szülők és a tanárok készítettek számukra. Közben az alsó tagozat „totózott”, színezett, memóriajátékot játszott, zöldséget és gyümölcsöt ismert fel, és a szobrászkodás sem maradt el.

Munkában az alsósok
Fotó: Soós Tamás

Nagy sikert aratott a zöldségállatok sora, valamint a gyümölcsből épített tengerpart. Végül kihirdették az Egészségkirály és -királynő címeket: a kicsiknél a Kovi Ubik csapata nyert, a nagyoknál a Zs-Vitaminok.

A felsősök részt vettek a Legyél te is hős! bemutatón, mely a segítségnyújtás fontosságáról szólt, az alsósoknak pedig egy „édes” előadáson mutatták be a mézkészítés rejtelmeit, mézkóstolással kiegészítve.

A program a tanórákon ételkészítésekkel és a szünetekben kóstoltatásokkal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában