Segítség másokért, máshogyan

2018.06.04. 08:00

A MaMa Mozgalom egyesület tavaly óta működik hivatalosan

A városban sem maradt el a gyermeknapi rendezvény, amelynek szervezését egy egyesület vállalta magára.

Bokros Judit

Kézműves-foglalkozást is szerveztek

Fotó: Koltai Zsuzsanna

A MaMa Mozgalom Nagycsaládos Egyesületet tavaly jegyezték be hivatalosan – tudtuk meg Koltai Zsuzsanna elnöktől. A közösség azonban, amelyre épülve létrejött, már jó ideje aktív, tesz azért, hogy a helyi családosokat segítse, érdekeiket képviselje.

Az egyesületben jelenleg 17 család van, de nem csak nagycsaládosok. A tagok számos programot rendeztek már, és több támogatott ötletet valósítottak meg. Ilyen volt például a speciális étkezés lehetőségének biztosítása az önkormányzat támogatásával.

A szervezet célja egyébként az, hogy másképpen működjön, mint az úgynevezett szociális háló. Elsősorban nem tárgyi adományokkal, felajánlásokkal szeretnének segíteni, hanem a helyiek közösségét formálnák, illetve tennék nyitottabbá.

Kiemelten fontos számukra a családi értékek közvetítése és a generációk összetartozásának erősítése. Az egyesület gyermekcentrikusságát bizonyítja, hogy kéthetente szerveznek babaklubot, amelyben a leendő vagy friss édesanyáknak nyújtanak segítséget a tapasztaltabb hölgyek.

Kézműves-foglalkozást is szerveztek
Fotó: Koltai Zsuzsanna

Legutóbb a gyermeknap megszervezése volt a közös feladat, s ebben nagyon sokan működtek közre. Az önkormányzat például azzal segített, hogy ingyen bocsátotta rendelkezésre a művelődési házat a programokhoz. A nyugdíjasok pedig szívüket-lelküket beletették az elkészült süteményekbe, amelyekből a gyerekek csemegézhettek.

Az egyesület célja az volt, hogy a lehető legtöbb szórakozást ingyen biztosítsa. Volt például zenés táncház, hip-hop bemutató, ugrálóvár, arcfestés, hennázás, kreatív játszóház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában